Åklagarmyndigheten

Lägesrapport Knivstaärende

Dela

Fem personer är anhållna skäligen misstänkta för mord i Knivsta. Ny information beräknas kunna lämnas tidigast vid lunchtid i morgon söndag.

Jouråklagare har i dag anhållit fem personer som skäligen misstänkta (den lägre misstankegraden) för mord utanför Knivsta. I morgon söndag kommer åklagaren att begära offentliga försvarare och de fem personerna kommer därefter att förhöras i närvaro av sina försvarare.

Ärendet är inne i ett mycket tidigt skede och det går därför inte att lämna någon information om de misstänkta personernas ålder, kön, hemvist eller annat. Det finns för närvarande inget som tyder på att fler anhållanden kommer att göras under lördagskvällen eller natten mot söndag.

Nästa information bedöms kunna lämnas tidigast vid lunchtid i morgon söndag.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum