Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om dubbelmord i Norrköping

Dela

Natten till den 5 december mördades två personer utanför en nattklubb i centrala Norrköping. De bedöms båda ha kopplingar till ett för polisen känt kriminellt nätverk.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Karin Sandén vid Åklagarkammaren i Norrköping. Polisen har klassat utredningen som en s k särskild händelse som ingår i polisens nationella insats ”Rimfrost”. Detta innebär att polisen avsatt förhållandevis stora utredningsresurser för utredningen.

Ingen person är i nuläget frihetsberövad i ärendet.

– Jag har daglig kontakt med polisens utredare och får del av vilka utredningsåtgärder som utförts och vad som tillförts utredningen i form av t ex vittnesförhör och återkoppling om hur den kriminaltekniska undersökningen fortskrider. Det är glädjande att konstatera att polisen prioriterar utredningen och att förstärkningar tillförs från andra polisregioner, säger kammaråklagare Karin Sandén.

– Jag har löpande kontakt med polisens utredare för att vid behov kunna lämna direktiv och för att fatta beslut som driver förundersökningen framåt. Förundersökningen är i ett känsligt läge. Jag kan därför inte nu kommentera utredningsläget närmare och vill av samma orsak inte heller kommentera några detaljer om vilka iakttagelser som gjorts vid den kriminaltekniska utredningen eller vilka beslag eller förhör som gjorts i ärendet, avslutar åklagaren.

Åklagaren arbetar för närvarande intensivt med utredningen och kan därför inte svara på några ytterligare frågor.

När mer information finns att kommunicera kommer det att göras via ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum