Region Örebro län

Landsbygdens förutsättningar ska stärkas

Dela

Oavsett var i länet du väljer att bosätta dig ska du kunna arbeta, resa och ta del av samhällets olika tjänster på ett acceptabelt sätt. För att leva upp till den ambitionen vill Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd stärka landsbygden.

- Landsbygdsfrågorna blir allt viktigare i ett regionalt utvecklingsperspektiv och det finns många goda exempel på hur Region Örebro län, i ett nära samarbete med länets kommuner, kan möta upp de speciella förutsättningar som gäller på landsbygden, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

För att tillgängliggöra de goda exempel som Irén Lejegren nämner väljer regionala tillväxtnämnden att inleda ett pilotprojekt med fokus på landsbygdsutveckling. Pilotprojektet, som tilldelas 100 000 kronor, ska förutom att lyfta fram goda exempel även underlätta och främja dialogen om landsbygdsfrågorna samt vid behov kunna stötta kommande aktiviteter och initiativ.

- En välmående landsbygd är en förutsättning för att vi ska uppfylla devisen om att hela länet ska leva, och då är det viktigt att vi möter de utmaningar och förutsättningar som väntar den som väljer att bosätta sig utanför våra centralorter, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i den regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Lisa Virén, utvecklingsledare, telefon: 019-602 63 77

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum