Region Örebro län

Länsnätverk startar om för att främja demokratin

Dela

Örebro läns demokratinätverk är ett forum där deltagarna kan utbyta erfarenheter och kunskaper i syfte att stärka arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Efter att ha legat i träda sedan år 2018 var det den 6 december dags för omstart.

Örebro läns demokratinätverk har funnits sedan år 2004, och det består av representanter från Region Örebro län, länets kommuner, statliga myndigheter och civilsamhället. Under det senaste året har nätverket varit vilande, men är från och med i fredags återuppväckt.

- Demokratins grundläggande principer tas lätt för givna, men det är viktigt att vi ständigt lyfter frågor som alla människors lika värde och rättigheter, och alla människors rätt att vara med och påverka. Det kan göras på en mängd olika sätt, och demokratinätverket är ett av dem, säger Torgny Larsson, sammankallande i nätverket och regionfullmäktiges ordförande.

Breddning av demokratiperspektivet

Demokratinätverket kommer att träffas ungefär fyra gånger per år på olika platser i länet. Temat för träffarna kommer att variera, men demokratin kommer alltid att vara utgångspunkten.

- Vi hoppas kunna bredda demokratiperspektivet genom att lyfta lokala och regionala exempel och idéer inom nätverket, och på så vis bidra till att de får spridning, säger Torgny Larsson.

Vid fredagens träff uppmärksammades bland annat det faktum att demokratin i Sverige år 2021 fyller 100 år. Träffen innehöll också diskussioner om vilket syfte nätverket ska ha, och hur det ska formeras.

- Vi lever i en föränderlig tid, och det är avgörande att vi hela tiden ser över hur nätverket ska arbeta för att få största möjliga genomslag, säger Torgny Larsson.

Kontakt

Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, telefon: 070-546 54 05

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torgny Larsson
Torgny Larsson
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum