Region Örebro län

Länstrafiken inleder samarbete med Vy Travel för resor mellan Örebro och Karlstad

Dela

Nu förbättras möjligheterna för den som vill pendla mellan Örebro och Karlstad. Det är resultatet av samhällsbyggnadsnämndens beslut om att inleda ett samarbete med Vy Travel.

- För tillfället finns det ingen genomgående busslinje för de resenärer som vill resa kollektivt mellan Örebro och Karlstad, och det känns förstås bra att vi nu kunnat åtgärda detta. Jag tror att det finns ett intresse av att kunna resa miljömedvetet mellan respektive läns huvudort, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

När nu Region Örebro län inleder ett samarbete med Vy Travel innebär det att du som köper Länstrafikens nya biljett kan resa med Vy:s expressbussar mellan Örebro och Karlstad. Det innebär att restiden minskar med 35 minuter jämfört med de bussar som finns i dag. Därtill erbjuds resenärerna bussar med en mycket god komfort.

Gäller på buss och tåg i Örebro län och Värmlands län

- Fördelen med samarbetet är att den resande kommer kunna resa med Vys bussar som kör mellan Örebro och Karlstad, dessutom får resenären en möjlighet att resa inom både Örebro län och Värmlands län med buss och tåg, säger Magnus Lagergren (KD), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I nuläget finns inget biljettsamarbete som gäller mellan Örebro och Karlstad, och samhällsbyggnadsnämnden beslutade därför i dag att inrätta ett samarbete. Priset för att resa 30 dagar föreslås bli 2 795 kronor för vuxna och 1 395 kronor för ungdomar och kommer att börja säljas den 16 november 2020.

Kontakt

Nina Höijer, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, telefon: 072-08 53 410

Magnus Lagergren, samhällsbyggnadsnämndens vice ordförande, telefon: 070-296 61 71

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum