Dagens Samhälle

Lärarvikarie-app vald till Årets samhällsentreprenör

Dela

På Stora Samhällsgalan korades appen Studentvikarie till vinnare i klassen Årets samhällsentreprenör. Genom appen matchas skolornas behov av vikarier med högskolestudenter.


Idén väcktes av två Chalmersstudenter som själva arbetade som studiestödjare och såg skolornas behov av högskolestudenters kunnande. Via Studentvikaries digitala plattformar, app och hemsida, sker en snabb matchning mellan skola och arbetsvillig student.

– Skolorna har ofta svar och en vikarie tillsatt inom fem minuter, säger Kristoffer Persson, vice vd och en av grundarna till Studentvikarie.

Nu är 225 skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund anslutna och använder sig av Studentvikarie. 100–50 studenter är ute och jobbar varje dag, och gör 3 000 till 4 000 timmar i skolorna. Ingenjörs-, läkar- och lärarstudenter bildar ryggraden bland de cirka 1 000 studenter som är anslutna, och internutbildning av dem ingår i modellen.

Priset Årets samhällsentreprenör delas ut av Dagens Samhälle för tredje året i rad. 

– Vi vill genom utmärkelsen uppmärksamma goda initiativ som bidrar till samhällsutveckling och förnyar välfärden, säger Olov Carlsson, chefredaktör på Dagens Samhälle. 

Kontakter

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum