Sverige för UNHCR

Lars Lerin ny ambassadör för Sverige för UNHCR

Dela

Idag på internationella flyktingdagen lanserar Sverige för UNHCR konstnären Lars Lerin som ny ambassadör. Med sitt engagemang för människor i svåra livssituationer, hoppas han kunna vara med och öka medvetenheten om situationen för världens flyktingar.

Fotograf Trond Isaksen
Fotograf Trond Isaksen

 – Jag vet själv inte hur det är att vara på flykt, men jag tror jag kan förstå hur det känns att vara utsatt och sårbar. Just nu är över 100 miljoner människor på flykt från sina hem i världen. Jag hoppas kunna bidra till att de får en bättre framtid, säger Lars Lerin.

Åsa Widell är generalsekreterare på Sverige för UNHCR:

 – Vi är så glada över att Lars Lerin bestämt sig för att bli vår ambassadör – han är inte bara en fantastisk konstnär, utan också en person som kan leva sig in i människor som har det svårt och lever i utsatthet, vilket många flyktingar gör. En riktigt fin representant för vår organisation helt enkelt, säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf Trond Isaksen
Fotograf Trond Isaksen
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum