VisitDenmark

Lätt att göra gröna val som turist i Danmark

Dela

VisitDenmark medverkar i ”Sustainable Travel: Where Next?”. En helt ny dokumentärserie som skapats av Sustainable Travel International. Serien belyser hur den globala rese- och turismsektorn vidtar åtgärder för att skydda vår planet och dess värdefulla destinationer. I ett av avsnitten visar VisitDenmark upp sitt hållbarhetsarbete som ett sådant exempel. Dokumentärserien har premiär den 27 september, dagen som Förenta Nationernas (FN) instiftat som Världsturismdagen. I serien kan man se den viktiga roll som turismen spelar för hållbar utveckling.

Strandpromendad på Hvide Sande © Mikkel Heriba
Strandpromendad på Hvide Sande © Mikkel Heriba

Dokumentärserien ”Sustainable Travel: Where Next?” tar tittarna med på en annorlunda resa och utforskar hållbarhetsinitiativ som förändrar turismen runt om i världen. Serien är en samling av 16 kortformade dokumentärfilmer som var och en belyser en turistdestination eller organisation. I serien visas upplyftande berättelser om bevarande, förnyelse, inkludering, egenmakt och motståndskraft.

Under de senaste åren har medvetenheten om turismens effekter nått en rekordnivå, och resenärerna har blivit mer medvetna om den börda som den traditionella modellen för turism lägger på känsliga platser och överbesökta samhällen.

I dokumentärseriens avsnitt om Danmark visas det hur lätt det är att göra gröna val inom mat, resandet, upplevelser och boende när man turistar i landet. Att cykla är ett av de självklara gröna valen man kan göra i Danmark som turist. Ett annat grönt val är Greenkayak, där man lånar en kajak gratis. Motkravet Greenkayak har är att man plockar upp skräp ur vattnet och delar sin story i sociala medier. Gillar man att njuta av en stad från vattnet är GoBoats hyrbåtar ett annat grönt val man kan göra.

I Danmark är man aldrig långt från kusten. Vart man än befinner i landet så är det inte mer än 52 km till kusten. Stränderna är många och längs landets 7000 km långa kustlinje kan man njuta av oändliga strandpromenader. Vill man, kan man också hjälpa frivilligorganisationen OMHU: att plocka plast som spolats iland på stränderna. Plast som sedan återvinns.

Att äta lokalt odlad mat har blivit en trend och nästan en självklarhet i Danmark. Ett bra exempel på detta är Østergro takodling i Köpenhamn där en 600 kvadratmeter stor takyta förvandlats till en grön oas. Där odlas grönsaker, kryddor och blommor på ett organiskt sätt av volontärer boende i närheten. I anslutningen till detta har tak-restaurangen Gro Spiseri vuxit fram.

De hållbara levnadssätt som Danmark visar upp i dokumentärserien är bara några av många vardagsunder man kan uppleva i Danmark.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.The Joy of Going Green in Denmark https://sustainabletravel.org/where-next/Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Strandpromendad på Hvide Sande © Mikkel Heriba
Strandpromendad på Hvide Sande © Mikkel Heriba
Ladda ned bild
ØSTERGRO Foto: Giuseppe Liverino, @tourbillondelavie
ØSTERGRO Foto: Giuseppe Liverino, @tourbillondelavie
Ladda ned bild
Höst och skördetid på Nordjylland © Niclas Jessen
Höst och skördetid på Nordjylland © Niclas Jessen
Ladda ned bild
Greenkayak. Foto: Daniel Rasmussen
Greenkayak. Foto: Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
GoBoat i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen/GoBoat
GoBoat i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen/GoBoat
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Stevns Klint Experience- ett nytt upplevelsecenter10.10.2022 21:04:12 CEST | Pressmeddelande

Stevns Klint Experience, Sydsjälland, är ett nytt upplevelsecenter som öppnar den 12 oktober med att Danmarks drottning Margrethe klipper av invigningsbanden. Stevns Klint togs upp på UNESCO:s världsarvslista 2014, eftersom det är det bästa platsen i världen att se spåren från asteroiden som för 66 miljoner för flera år sedan bidrog till utrotningen av mer än 50 procent av allt liv på jorden, inklusive dinosaurierna. Stevns Klint Experience blir ett nytt centrum för kultur och spridning av kunskapen om världsarvet.

Historien om Tivoli och dess grundare26.8.2022 16:18:42 CEST | Pressmeddelande

Inne på Tivoli i Köpenhamn finns en staty av en man som nästan alla som besökt nöjesparken passerat, men som väldigt få reflekterat över. Statyn föreställer Tivolis grundare och skapare, Georg Carstensen. Den 31:a augusti kommer nöjesparken hylla hans 210:e födelsedag. Men vem var då denna man och hur kom det sig att han kom på att Köpenhamn behövde en nöjespark? Här är historien bakom mannen som gjorde Danmark festligare och Tivoli till Danmarks mest besökta turistattraktion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum