Upplands Väsby kommun

Lättnader för krögare att erbjuda catering hos privatpersoner

Dela

Krögare med serveringstillstånd för cateringverksamhet får möjlighet att kostnadsfritt bedriva catering hemma hos privatpersoner. Beslutet sker som en åtgärd för att underlätta för restaurangbranschen att överleva under den pågående pandemin.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Bygg– och miljönämnden beslutade på tisdagen att efterskänka avgiften för anmälan av cateringlokal när lokalen är en privat bostad. Beslutet innebär att det blir kostnadsfritt för krögare att anmäla catering med mat och dryck till slutna sällskap i det egna hemmet.

De krögare som idag inte har serveringstillstånd för cateringverksamhet behöver ansöka om det. De kommer att behöva betala en ansökningsavgift, men slipper därefter den kostnad som normalt skulle uppgå till 2 446 kronor för varje anmälan om att utföra catering i en lokal.

Frågan om catering för små slutna sällskap har aktualiserats i och med de restriktioner som råder om max åtta personer i ett sällskap.

– Det är viktigt att stödja restaurangerna i Upplands Väsby som drabbats hårt av coronapandemin. Samtidigt möjliggör beslutet för små sällskap och familjer att kunna få service med catering av middag med tillhörande dryck och allt med hänsyn taget till Folkhälsomyndighetens viktiga restriktioner, säger bygg– och miljönämndens ordförande Ann-Christin L Frickner (C).

Catering är en tjänst där man som privatperson eller företag beställer mat och dryck till ett speciellt tillfälle i en specifik lokal. Cateringföretag med serveringstillstånd kan erbjuda både mat och alkoholhaltig dryck. Enligt alkohollagstiftningen krävs det att leverantören av catering har personal som på plats serverar gästerna mat och den alkoholhaltiga drycken.

– Vi har under året arbetat med ett flertal åtgärder för att hjälpa det lokala näringslivet. Vi vill underlätta för restaurangbranschen som vi vet är extra utsatt under den pågående pandemin på grund av de restriktioner som den bidrar till, säger näringslivschef Per–Ola Lindahl.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum