Business Wire

Lepaya tar in 35 miljoner EUR i Serie B-runda ledd av Target Global, för att hjälpa företag öka sina medarbetares kompetens

Dela

Lepaya, marknadsledare inom fysisk och digital kompetensutveckling, meddelade idag att de har tagit in 35 miljoner EUR i en Serie B-runda. Det är en av de största finansieringsrundorna någonsin för ett europeiskt företag verksamt inom utbildningsteknologi. I rundan som leddes av Target Global, deltog Noor van Boven (tidigare N26), Anna Brandt (tidigare Mollie), entreprenörerna Jordy Kool (Urban Gym) och Chris Zadeh (tidigare Ohpen). Även de tidigare investerarna Mediahuis Ventures och Tablomonto deltog. Med denna investeringsrunda är det totala insamlade kapitalet 41,5 miljoner EUR. Detta ger Lepaya möjligheten att fortsätta arbeta för att både stora internationella bolag och små snabbväxande företag ska bli mer produktiva genom att öka sina medarbetares kompetens. Lepaya hjälper därmed företag att stänga kompetensgapet på en arbetsmarknad i ständig rörelse.

Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: https://www.businesswire.com/news/home/20211216005517/sv/

För att se det här innehållet från mms.businesswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Lepaya Team (Photo: Business Wire)

Lepaya är en del av den globala kompetensutvecklingssektorn, en marknad värderad till 329 miljarder EUR och som växt intensivt till följd av pandemin. År 2025 beräknas 50 procent av världens anställda behöva kompetensutveckling. Enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv utgör kompetensbrist ett stort hot mot svensk konkurrenskraft och sex av tio svenska företagare säger att kompetensbrist hindrar deras tillväxt. Som följd placerar allt fler företag talangutveckling i kärnan av affärsstrategin, för att ge sina medarbetare nödvändig kompetens.

Lepaya grundades av René Janssen och Peter Kuperus 2018 och siktar på att fylla detta kompetensgap. Genom att stötta medarbetare med verktyg och utbildningar genomförda med lokala lärare, får medarbetare möjligheten att bli mer effektiva, engagerade och känna ansvar. För att möta de behov som finns på marknaden kommer Lepaya att utöka sitt utbud av fysiska och digitala utbildningar. Möjligheten att personanpassa programmen kommer att utvidgas och lärandeupplevelsen kommer att integreras i olika produktivitetssystem på arbetsplatsen. Det kommer att underlätta relevant och lättillgänglig utbildning även på distans likväl som att göra det möjligt att mäta befintligt kompetensgap och betydelsen av att gapet krymper.

I tillägg kommer kapitalet att hjälpa Lepaya att bygga vidare på den starka utveckling de haft på samtliga marknader och fortsätta växa internationellt med siktet inställt på Tyskland, Norden och Storbritannien. Redan nu är Lepaya aktiva över hela världen, med lokala kontor i Amsterdam, Berlin, München, Stockholm och London. Lepaya kommer utöka sitt team ytterligare och fördubbla antalet medarbetare till 200 under nästa år.

René Janssen, vd och medgrundare till Lepaya: ”Vi vet att Sverige är en marknad där många aktörer, däribland Svensk Näringsliv, identifierar lärande och kompetensutveckling som avgörande för företags tillväxt. När arbetsmarknaden förändras snabbt möter organisationer ett enormt kompetensgap. Bristen på möjligheter att utveckla sin kompetens är en av de tre främsta anledningarna till att medarbetare vill lämna sina arbetsgivare. Samtidigt behöver chefer vara förberedda inför framtida utmaningar, till exempel ökat distansarbete. Att utveckla personalen bidrar inte bara till ökad produktivitet och tillväxt, utan motverkar också personalflykt. Lepaya gör företag redo för detta skifte genom att erbjuda utbildning som förbereder medarbetare inför framtidens arbete. Investeringsrundan visar den stora potential som finns för utbildningsteknologi att hjälpa företag bygga en kultur av lärande och personlig utveckling.”

Lepaya tror att rätt utbildning vid rätt tidpunkt som fokuserar på rätt kompetens, gör företag mer produktiva. Företaget har byggt en mobil inlärningsapp som gör det möjligt för företag i alla branscher att skräddarsy utbildning efter medarbetares och chefers behov och ambition. Lepaya sätter samman över 50 utbildningsmoduler till effektiva utbildningsprogram, som erbjuder uppföljning och realtidsdata om inlärningsbeteenden likväl som effekt. Lepayas tjänster är integrerade med Microsoft Teams och Slack, vilket minskar tiden i klassrum med 50 procent.

Peter Kuperus, verksamhetsledare och medgrundare till Lepaya: ”Vi är glada att samarbeta med Target Global. Det stora intresset vi har upplevt från ledande investerare bekräftar och förstärker Lepayas ambition om att förbereda organisationer och deras medarbetare för framtidens arbete. Vi kommer att använda det nya kapitalet till att påskynda konsolideringen av marknaden under 2022, utveckla vårt fysiska och digitala utbildningserbjudande, expandera i Europa, och fördubbla vårt team. Vi förväntar oss att detta accelererar tillväxt och hjälper oss att uppnå vårt mål att bli marknadsledande i Europa inom kompetensutveckling.”

Bao-Y Van Cong, Investeringschef på Target Global: ”Det är med stor glädje vi gör vår andra investeringsrunda i Benelux-regionen i år. Vi är glada att samarbeta med Lepaya i detta spännande skede i deras tillväxtresa, likväl som att stötta deras ambition att kompetensutveckla världens arbetskraft. Då den europeiska edtech-marknaden ligger efter den amerikanska och den kinesiska, tror vi att Lepaya har enorma tillväxtmöjligheter. Företagets internationella närvaro skapar ännu större möjligheter för företaget framöver, när Lepaya planerar att ytterligare konsolidera marknaden under 2022.”

Cédric Cops, Investeringsledare på Mediahuis Ventures: ”På Mediahuis är vi stolta över att utöka vårt engagemang i Lepaya när företaget nu satsar på ökad tillväxt i Europa. Ända sedan vi inledde vårt samarbete med René och Peter har vi sett Lepaya bygga en otroligt effektiv plattform för kompetensutveckling. Plattformen stöttar tusentals professionellt verksamma – inklusive oss på Mediahuis – att bli mer effektiva i sitt arbete. Lösningen är enormt skalbar och fokuserar på mätbar utveckling, vilket tillåter stora organisationer att öka kompetensen hos stora personalstyrkor över hela världen.”

Investeringsrundan följer ett framgångsrikt 2021, där Lepaya har tredubblat sin omsättning. Under det kommande året förväntas ytterligare ökad tillväxt. Över 150 kunder använder redan Lepayas tjänster. Till dessa hör Microsoft, L’Oréal, Takeaway, Hellofresh, Mollie, Flink och KPMG. För att vara utrustade att möta marknadens ökande efterfrågan, kommer Lepaya att fortsätta utnyttja tillväxtmöjligheter genom förvärv. Under 2020 förvärvades Smartenup, ett företag som stöttar medarbetare att arbeta bättre, snabbare och smartare med hjälp av data.

- Slut på pressmeddelande -

Om Lepaya
Lepaya erbjuder kompetensutveckling i en kombination av digital och fysisk utbildning. Företaget grundades 2018 av René Janssen och Peter Kuperus med grundidén att rätt träning vid rätt tidpunkt med fokus på rätt kompetens, ökar organisationers produktivitet. Lepaya har tränat tusentals medarbetare och har kunder världen över.

Som en utmanare på en konkurrensutsatt utbildningsmarknad riktar sig Lepaya mot Europas snabbast växande techbolag. Genom att kombinera olika färdigheter och kompetenser växer det Amsterdam-baserade företaget på en marknad där behovet av kompetensutveckling fortsätter att växa världen över.

Under 2020 förvärvade Lepaya bolaget Smartenup, ett utbildningsföretag som stöttar företag i att jobba bättre, snabbare och smartare med data. Företagets förvärv är fokuserade på marknaderna i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Sverige.

Lepaya stöds av Target Global, Mediahuis Ventures och Tablomonto. Företaget har hittills tagit in 41,5 miljoner EUR.

About Target Global
Target Global är ett internationellt riskkapitalbolag med huvudkontor i Berlin som förvaltar tre miljarder EUR. Med kontor i Berlin, London, Tel Aviv, Barcelona och Cypern knyter vi samman europeiska startups och det unika DNA som alla våra fyra fokusmarknader utgör. Tack vare vårt erfarna team med solida erfarenheter inom både verksamhet och investeringar, har vi hjälp exceptionella entreprenörer att bygga marknadsledande bolag. Target Global investerar i flera led i snabbväxande techbolag och siktar på marknader värda åtskilliga miljarder EUR. I över 15 år har våra partners investerat i digital teknik och stöttat några av Europas främsta framgångssagor. Target Globals portfölj innehåller företag som Auto1, Copper, Delivery Hero, Docplanner, Flink, Rapyd, Revolut, TravelPerk, WeFox och Zego.

Om Mediahuis Ventures
Mediahuis Ventures mål som riskkapitalbolag är att stötta startups i stark tillväxt som använder den senaste tekniken för att hjälpa studenter och den moderna arbetskraften. Mediahuis Ventures har gjort flera framgångsrika investeringar inom revolutionerande och teknikdrivna företag, till exempel Lepaya, MySkillCamp och Bunch. Mediahuis Ventures är ett dotterbolag inom den europeiska mediekoncernen Mediahuis, ett av de ledande mediehusen i Belgien, Nederländerna, Irland och Luxemburg. Med över 4 300 medarbetare omsätter Mediahuis cirka 1 miljard EUR årligen. Sedan de bildades 2013 har Mediahuis byggt upp en diversifierad portfölj av nyhetsmedier, annonsplatser och digitala varumärken.

För att se det här innehållet från cts.businesswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Contact information

Amanda Anderberg
Kekst CNC
+46 760525994
amanda.anderberg@kekstcnc.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

Hillstone Networks Sets New Standard in Intelligent, Reliable and Automated Security Solutions With StoneOS 5.5R918.1.2022 17:00:00 CET | Press release

Hillstone Networks, a leading provider of infrastructure protection solutions, today introduced the latest iteration of its flagship StoneOS solution. “Organizations today demand a comprehensive, intelligent, high-performing and automated security solution that works. StoneOS delivers,” said Tim Liu, CTO & co-founder of Hillstone Networks. “This is a major upgrade resulting in unparalleled capabilities to help protect organizations, their critical assets and their workforces from the myriad of security threats they face every day.” 6 Key Updates to StoneOS 5.5R9 include: Machine learning technology leveraged to enhance intelligent detection and prevention – StoneOS leverages the latest ML-based data sets to help bolster DGA detection. The extended support of a cloud sandbox allows for improved unknown threat detection and enhanced intelligence sharing. Extended VPN capability delivers refined secure access for the remote workforce – The new additional VPN features support extended user

Mohammed bin Rashid honours 10 Winners of 2022 Zayed Sustainability Prize18.1.2022 16:02:00 CET | Press release

His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President, Prime Minister and Ruler of Dubai, presented awards to the 10 winners of the 2022 Zayed Sustainability Prize yesterday. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220118005713/en/ Mohammed bin Rashid honours 10 Winners of 2022 Zayed Sustainability Prize (Photo: AETOSWire) The Prize’s Awards Ceremony coincided with the start of the 2022 Abu Dhabi Sustainability Week (ADSW). The ceremony was also attended by H.H. Sheikh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Deputy Ruler of Dubai, Deputy Prime Minister and Minister of Finance. His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum congratulated winners across the five categories reaffirming the Prize’s key role in realising the aspirations of participants to achieve sustainable development within their communities. This year, the Zayed Sustainability Prize, along with ADSW, joined forces with Expo 2020 Du

Pricefx Closes 2021 With Best Quarter in Company History18.1.2022 15:30:00 CET | Press release

Pricefx, the global leader in cloud pricing software, today announced it closed the best quarter in company history due to strong customer and partner traction in 2021. With 26 deals closed in Q4 2021 and 34 new enterprise customers added in 2021, the company ended the year with 45% year-over-year annual recurring revenue (ARR) growth. Key new customers include American Tire Distributors, Extreme Networks, KeHe Distributors and Tamko Building Products. Additionally, Pricefx recorded 95% customer retention and closed 23 customer expansion deals. In 2021, Pricefx increased revenue growth with SAP by 140% over 2020. The Advantage Pricefx partner program continued to drive significant return on investment in 2021 with at least one partner engaged on 70% of new customers signed through co-selling, influencing, and/or implementing the Pricefx solution. Several global system integrators, such as the KPMG German member firm, joined Pricefx’s ecosystem broadening the company’s reach and deepeni

Andersen Global Broadens Footprint in Asian Market through Collaboration with Law Firm in Sri Lanka18.1.2022 15:30:00 CET | Press release

Andersen Global continues to expand its platform in the Asian market through a Collaboration Agreement with Varners, one of the largest full-service law firms in Sri Lanka. Led by Managing Partner Mahinda Haradasa, Varners specializes in banking and finance, commercial, intellectual property, litigation, real estate and telecommunications, international trade and dispute resolution. Located in Colombo, the firm operates with eight Partners and more than 50 professionals, serving clients at the local and international level. “Our professionals’ extensive industry knowledge and commitment to stewardship has allowed our firm to continually meet the demands of the ever-evolving legal landscape,” Mahinda said. “Our collaboration with Andersen Global is a milestone for us as we look to increase our global reach and meet our clients’ cross-border needs.” “Varners’ commitment to investing in its people and providing clients with best-in-class solutions resonates with our organization’s values

Weber Inc . Transforms Outdoor Cooking With Innovative 2022 Product Portfolio18.1.2022 15:05:00 CET | Press release

Weber Inc. (NYSE:WEBR), the global leader in outdoor cooking innovation, technology, and products, today unveiled the first three new products in its 2022 grilling portfolio. Designed to fuse the best in smart technology, high-quality materials, performance engineering, and craftsmanship, the 2022 GENESIS Smart Gas Grill, 2022 SMOKEFIRE Wood Fired Pellet Grill, STEALTH Edition, and all-new WEBER CRAFTED Outdoor Kitchen Collection take cooking outdoors to new levels of food discovery and exploration. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220118005538/en/ Weber Genesis Smart Gas Grill, Model EPX-335. (Photo: Business Wire) “Our product lineup for the upcoming barbecue season pushes the boundaries of the types of cooking that can be done outdoors, including bringing popular methods like flat top cooking and baking right to a WEBER grill,” said Jennifer Bonuso, Senior Vice President and General Manager, Global Product M

Rubicon Opens New Chile Office to Support Increasing Growth Across Latin America18.1.2022 15:00:00 CET | Press release

Rubicon Capital Advisors (“Rubicon”), one of the world’s leading investment banking firms focused on the broader infrastructure, energy and digital sectors, is pleased to announce the opening of a new office in Santiago de Chile. The opening of the Chilean office, which represents Rubicon’s third in the region, supports the firm’s continued global growth and investment in Latin America, which Rubicon considers a key growth market for the firm. Andres Onetto, who recently joined from Scotiabank, will head the firm’s investment banking and principal investment activities in Chile, Argentina, Paraguay and Uruguay in close cooperation with the firms offices in Mexico and Colombia. Felipe Caro will also join the company from Scotiabank as a Senior Analyst. Rubicon intends to make additional hires over the coming months. “I am delighted to join the Rubicon team at this particularly exciting time. The opening of the Chile office will allow clients unparalleled access to the Southern Cone toge

MSCI Announces Strategic Alliance With Menai Financial Group18.1.2022 14:04:00 CET | Press release

MSCI Inc. (NYSE: MSCI), a leading provider of critical decision support tools and services for the global investment community, announced today its collaboration with Menai Financial Group (“Menai”), a leading provider of institutional-grade digital asset investment products and trading services. This strategic alliance marks one of MSCI’s first collaborations in the digital asset space. MSCI will aim to develop innovative tools for institutional investors seeking to capitalize on the growth of blockchain technology and digital assets. The collaboration between MSCI and Menai comes at a time when institutional investors are increasingly considering opportunities within the digital asset class. As investor interest grows, MSCI has recognized the demand for robust frameworks and analytical tools to help provide insights into performance, risk and classification within this emerging asset class. Menai’s expertise in digital assets will support MSCI’s development of the solutions instituti

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum