Lernia

Lernia störst inom bemanning av yrkesarbetare

Dela

Bemanningsbranschen har ett tufft år bakom sig, men nya siffror visar att Lernia Bemanning går emot strömmen. Enligt en ny rapport från Kompetensföretagen är Lernia nu den största aktören inom bemanning av yrkesarbetare.

Trots att det varit ett skakigt år på arbetsmarknaden där många företag dragit ned på personal går det bra för bemanningsbolaget Lernia. Under det fjärde kvartalet 2020 ökade omsättningen med 2 procent jämfört med året innan, trots pågående pandemi. Detta att jämföra med branschen totalt som visade en negativ utveckling under det fjärde kvartalet 2020, med en minskad omsättning med 7,5 procent jämfört med samma period 2019 visar Kompetensföretagens kvartalsrapport. Inom bemanning av yrkesarbetare, där Lernia specialiserat sig är man nu det största bolaget.

Bakom framgångarna ligger bland annat en stark tillväxt i region Väst. Även detta går emot branschen generellt – siffrorna för alla kompetensföretag visar att omsättningen i Västra Sverige minskade med 4,8 procent.

- Det är onekligen ett styrkebesked att vi nu är största bemanningsföretaget inom yrkesarbetare, särskilt efter ett år som varit allt annat än enkelt för hela branschen. Vi har en bra mix av kunder i olika branscher och förstås stor kompetens hos våra medarbetare runt om i landet vilket visar sig i de fina resultat vi gör, säger Christian Hultén, nytillträdd divisionschef för Lernia Bemanning.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nya utbildningar av lärarassistenter kan göra stödinsatser i skolan bättre16.6.2021 07:32:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan 2019 gäller Läsa-skriva-räkna-garantin, Skolverkets satsning på tidiga stödinsatser i skolan. Men en granskning från Lärarnas Riksförbund visar att insatserna inte räckt till, bland annat på grund av personalbrist. Ett yrke som kan hjälpa till att lösa behovet av extra stöd är lärarassistenter och till hösten startar yrkeshögskoleutbildningar runt om i landet som ska utbilda fler. Utbildningsaktören Lernia står bakom utbildningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum