Porsche

Less is more – nya Porsche 911 Carrera T

Dela

Med 911 Carrera T har Porsche återuppväckt det puristiska konceptet från 1968 års 911 T; lägre vikt, manuell växellåda med lägre utväxling och bakhjulsdrift med mekanisk differentialspärr för bättre prestanda och mer körglädje.

Den nya modellen bygger på 911 Carrera och motorn utvecklar 272 kW (370 hk). 911 Carrera T – hos Porsche står ”T” för Touring – har flera andra utrustningsdetaljer som inte finns tillgängliga för Carrera, som det standardmonterade sportchassit PASM inklusive 20 mm sänkning, det viktoptimerade Sport Chrono-paketet, kortare växelspak och klädseln Sport-Tex på sätenas mittparti. Bakhjulsstyrning, som inte finns tillgängligt för 911 Carrera, erbjuds nu som tillval för 911 Carrera T.

Varenda del av utrustningen i 911 Carrera T är vald för optimerad sportighet och för låg vikt: bakrutan och de bakre sidorutorna är gjorda av lättviktsglas och dörrarna har stroppar för att öppna och stänga. Ljudisoleringen har minimerats och baksätet har tagits bort, utöver detta kan köparen också välja bort Porsche Communication Management (PCM). Resultatet: med en tomvikt på 1 425 kg är 911 Carrera T 20 kg lättare än en 911 Carrera med motsvarade utrustning.

911 Carrera T finns tillgänglig från och med januari 2018 och kan förbeställas redan nu. Priset i Sverige blir 1 035 000 kr.

Sportig design och unik framtoning

I utformningen av 911 Carrera T lyfts den bakhjulsdrivna coupéns sportiga känsla fram. Karossdetaljer och hjulen skiljer den åt från övriga 911-modeller. Framtill har Carrera T en aerodynamiskt optimerad frontspoilerläpp och de yttre backspeglarna i Sport Design är lackerade i Agate Grey Metallic. Från sidan är den nya modellen lätt att känna igen med sina 20-tumsfälgar från 911 Carrera S, lackerade i Titan Grey. Logotypen ”911 Carrera T” på sidan är en annan särskiljande detalj.

Bakifrån känns modellen igen på ribborna i bakluckans grill, Porsche-beteckningen, modellbeteckningen ”911 Carrera T” i Agate Grey och sportavgassystemet som, med sina dubbla svartlackerade centralt placerade avgaspipor, är en del av standardutrustningen. De exteriöra färgerna är Black, Lava Orange, Guards Red, Racing Yellow, White och Miami Blue, och metallic-färgerna Carrara White, Jet Black och GT Silver.

Puristisk interiör

Inredningen har också en sportig och puristisk framtoning. De svarta sätena, elektriskt justerbara i fyra ledder, har ett Sport-Tex-material i mittpartiet medan nackskydden är försedda med en broderad ”911”-logotyp. För första gången kan man till 911 Carrera T välja lättviktsskalstolar delvis i kolfiber, Skalstolar Plus Ratten av GT-typ är klädd i skinn och Mode Switch-reglaget på ratten gör det möjligt för föraren att välja olika körprogram. Den kortade växelspaken med växellägena markerade i rött är förbehållet 911 Carrera T. Dekorlisterna på instrumentpanelen är svarta liksom dörrstropparna. En nyhet är interiörpaketet T som ger ett ännu sportigare intryck med de kontrasterande färgerna Racing Yellow, Guards Red eller GT Silver. Färgerna kan användas för att accentuera olika delar av interiören som säkerhetsbältena, ”911”-logon på nackskydden, dörrstropparna eller Sport-Tex sätenas mittparti.

Bättre vikt/effektförhållande, bättre prestanda

Den sexcylindriga motorn med tre liters cylindervolym och dubbelturbo, utvecklar 272 kW (370 hk) med ett maximalt vridmoment på 450 Nm, från 1 750 v/min till 5 000 v/min. Vikt/effektförhållandet har förbättrats till 3,85 kg/hk, för bättre prestanda kvickare köregenskaper. Tack vare den manuella växellådans lägre utväxling och mekanisk differentialspärr accelererar 911 Carrera T från 0 – 100 km/tim på 4,5 sekunder – 0,1 sekunder snabbare än 911 Carrera Coupé. Den når 200 km/tim på bara 15,1 sekunder. Den automatiska växellådan, Porsche Doppelkupplung (PDK), finns också som tillval till 911 Carrera T. Med den når bilen 100 km/tim på 4,2 sekunder och 200 km/tim på 14,5 sekunder. Båda modellerna har en toppfart över 290 km/tim.

Fler bilder finns i Porsche Newsroom newsroom.porsche.com ) och i Porsches pressdatabas (presse.porsche.de ).  

Bränsleförbrukning 911 Carrera T: blandad körning 9,5–8,5 l/100 km; CO2- utsläpp 215–193 g/km

 

För ytterligare information kontakta Andreas Lundberg på tel  46 (0)70 165 18 40 eller e-mail:andreas.lundberg@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Kontakter

Bilder

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsches första elektriska sportbil heter Taycan8.6.2018 22:00Pressmeddelande

Framtiden kommer ett steg närmare. Serietillverkningen av Porsches första helt eldrivna bil inleds nästa år. Inför det har bilen nu fått sitt officiella namn. Konceptstudien ”Mission E”, namnet som hittills använts för att beskriva Porsches helt eldrivna fordon, kommer att kallas Taycan. Namnet kan ungefär översättas till ”en livlig ung häst”, vilket anspelar på bilden mitt i Porsches vapensköld, som sedan 1952 föreställer en stegrande hingst. - Vår nya elektriska sportbil är stark och tillförlitlig, det är en bil som kan köras över långa sträckor och som står för frihet, säger Oliver Blume CEO för Porsche AG. Det orientaliska namnet markerar också lanseringen av den första elektriska bilen med Porsches själ. Porsche avslöjade namnet på sin första helt eldrivna modell i samband med invigningsceremonin av ”Porsche 70 år.” Två permanent arbetande synkronmotorer (PSM) med en total effekt av över 600 hk (440 kW) ger den elektriska sportbilen en acceleration från 0 – 100 km/tim på klart und

Världspremiär för Porsche 911 Speedster Concept8.6.2018 21:00Pressmeddelande

Porsche ger sig själv en fin present inför märkets 70-årsfirande. 911 Speedster Concept är en färdig studie av en öppen och mycket spännande sportbil. Den bildar en länk mellan den allra första Porsche 356 ”Nr 1” Roadster, som godkändes för trafik den 8 juni 1948, och dagens Porsche-modeller. Med sitt renodlade koncept och historiskt korrekta utförande avspeglar 911 Speedster Concept tydligt Porsche-märkets kärnvärden. Bilens främsta syfte är att förmedla äkta körupplevelser. Tekniken under konceptstudiens tvåtonslackade kaross kommer från dagens GT-modeller. Den utvecklades vid Porsche Motorsport Centre, där också 911 GT2 RS och nu senast GT3 RS kom till. Världspremiären för 911 Speedster Concept är en del av Zuffenhausens officiella firande av Porsches 70-årsdag som sportbilstillverkare. Konceptstudien ger en glimt av hur en potentiell serietillverkad version skulle kunna se ut, även om en sådan modell inte kan presenteras förrän 2019. Ett beslut om att gå vidare med en sådan modell

Porsche firar 70 år med specialutställning8.6.2018 11:15Pressmeddelande

Porsches jubileumsår går mot sin höjdpunkt. Idag, fredag den 8 juni, inviger Porsche Museum specialutställningen ”Porsche 70 år” tillsammans med inbjudna gäster. Till ceremonin kommer Baden-Württembergs ministerpresident, Winfried Kretschmann, Stuttgarts borgmästare, Fritz Kuhn, parlamentssekreteraren i det federala transportministeriet, Steffen Bilger och många andra representanter för politik, näringsliv och samhälle. Dr Wolfgang Porsche, Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, Oliver Blume, Chairman of the Executive Board of Porsche AG och Uwe Hück, Deputy Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, kommer tillsammans se tillbaka på födelsen av märket Porsche. Just denna dag – den 8 juni – 1948 godkändes Porsche 356 “No. 1” Roadster för trafik. Sedan dess har Porsche gjort mer än att bara tillverka sportbilar. Porsche är synonymt med en sportig körupplevelse och ett sätt att tänka, för innovationer inom bilvärlden, för design och funktionalitet. Med den här specialutst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum