Lidl Sverige

Lidl huvudpartner till Näringslivets Mäktigaste Kvinna

Dela
Idag annonseras vem som tilldelas utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna. Syftet med utmärkelsen är att synliggöra kvinnor i ledande position inom svenskt näringsliv och lyfta dem som förebilder. Lidl Sverige stöttar initiativet och är officiell huvudpartner.

Utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna har delats ut ända sedan 1999 med syftet att synliggöra kvinnor i ledande position i svenskt näringsliv. Initialt delades priset ut av tidningen Veckans Affärer och år 2020 tog Dagens industri över stafettpinnen. DI-redaktionen tar årligen ut de 125 mäktigaste kvinnorna i Sverige. 125-listan släpps idag den 8 mars.

- Jämställdhet och mångfald är otroligt viktiga frågor, inte minst när man som vi möter tusentals kunder i olika åldrar, av olika kön och med olika bakgrund, varje dag. För oss på Lidl Sverige känns det därför självklart att stötta Näringslivets Mäktigaste Kvinna. Genom att uppmärksamma mäktiga kvinnor inom svenskt näringsliv, lyfts frågan om jämställdhet och ges det fokus den förtjänar. Det tror vi spelar stor roll inte bara för samhället, utan också för affären, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

- Vi vill synliggöra och lyfta kvinnliga förebilder för att vara en pådrivande kraft i det arbete som behövs för att skapa ett jämställt och inkluderande näringsliv. Lidls Sveriges stöd är oerhört värdefullt i det arbetet. Som stor arbetsgivare med många unga medarbetare är de en utmärkt partner i detta viktiga projekt, säger Felicia Fazzi, affärsutvecklingsansvarig Di Jämställt näringsliv på Di-gruppen.

När utmärkelsen Årets Mäktigaste Kvinna, tillsammans med andra kategorier som till exempel Årets toppchef, delas ut i juni senare i år är Lidl en av prisutdelarna.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige förlänger och utökar prissänkningarna till 270 varor – över 10% av sortimentet får sänkt och fryst pris24.5.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige förlänger sitt initiativ att sänka och frysa priserna på en rad livsmedel till åtminstone sista juni. Dessutom adderas ytterligare livsmedel till listan inom ramen för prissänkningsinitiativet – från och med första juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor sedan prisinitiativet lanserades i mars, vilket är mer än var tionde vara i hela sortimentet i Lidls butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum