Lidl Sverige

Lidl officiell sponsor av världsmästerskap i cykling

Dela
I augusti 2023 går världens största cykelmästerskap, UCI Cycling World Championships, av stapeln. För första gången någonsin slås 13 UCI-mästerskap samman till en gemensam tävling. Nu står det klart att Lidl går in och blir ny sponsor och Fresh Food-partner för eventet.

Världsmästerskapet UCI äger rum i Glasgow och pågår mellan den 3 och 13 augusti. Eventet samlar 13 befintliga cykel-världsmästerskap och bildar för allra första gången ett av de största cykelevenemangen någonsin. Nu inleder Lidl Sverige, tillsammans med övriga Lidl-marknader, ett partnerskap med UCI Cycling World Championships som officiell Fresh Food-partner där de kommer sponsra samtliga mästerskap.

Sponsorskapet är en del i Lidls arbete att främja hållbar utveckling och hälsa och innebär att livsmedelskedjan förser deltagarna med frukt och mat under mästerskapet. Tävlingen samlar totalt 6 000 professionella- och amatörcyklister från över 120 länder runt om i världen.

– Det glädjer oss att få vara en del av det här innovativa och unika eventet. Det här partnerskapet är en fortsättning i vårt arbete att främja en hälsosam och aktiv livsstil. Vi ser fram emot att sätta i gång samarbetet med UCI Cykel-VM och att fortsätta inspirera till en hållbar utveckling men framför allt sportglädje, säger Fredrik Marmbrandt, marknadschef på Lidl Sverige.

Utöver det här sponsorskapet är Lidl Sverige även branschexklusiv sponsor till Svenska Ishockey- och Handbollförbundet där de förser både herr- damlandslaget med färsk frukt och mat.

Om UCI

Union Cycliste Internationale (UCI) bildades den 14 april 1900 i Paris, Frankrike och är organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar. Företaget utvecklar samtliga grenar inom cykling: Landsväg, mountainbike, BMX och freestyle.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige förlänger och utökar prissänkningarna till 270 varor – över 10% av sortimentet får sänkt och fryst pris24.5.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige förlänger sitt initiativ att sänka och frysa priserna på en rad livsmedel till åtminstone sista juni. Dessutom adderas ytterligare livsmedel till listan inom ramen för prissänkningsinitiativet – från och med första juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor sedan prisinitiativet lanserades i mars, vilket är mer än var tionde vara i hela sortimentet i Lidls butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum