Lidl Sverige

Lidl storsatsar i Järfälla: Slår upp portarna för butik 201 i anslutning till kedjans nya huvudkontor

Dela

Endast en vecka efter öppningen av butik nummer 200 i Sverige öppnar Lidl nu sin 201a butik, den här gången i expansiva Barkarbystaden. I direkt anslutning till butiken kommer den snabbväxande livsmedelskedjan dessutom slå upp portarna för sitt nya huvudkontor under 2021.

Den nya butiken på Enköpingsvägen 26B kompletterar den befintliga på Värmevägen och är byggd i enlighet med Lidls nya butikskoncept där miljö och hållbarhet står i fokus. Den har ljusa, luftiga lokaler och en försäljningsyta på cirka 1 400 kvadratmeter. 

 - Barkarbystaden är ett av Stockholms mest spännande områden just nu, och det känns otroligt roligt att vi inte bara öppnar en ny butik, utan snart också flyttar hela huvudkontoret hit. Jag ska inte sticka under stol med att det känns väldigt lyxigt att ha en egen Lidl-butik i anslutning till sin arbetsplats, det borde alla få, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl.

 I Barkarby pågår unika satsningar. Inom några år kommer såväl tunnelbana som bussar, pendeltåg, regionaltåg, E18 och Förbifart Stockholm skapa ett nav av kommunikationer som utvidgar och knyter samman Stockholmsregionen med Mälardalen. 

 - Vi är glada över att Lidl väljer att öppna både huvudkontor och konceptbutik här i Barkarbystaden. Dels ger butiken nya möjligheter till attraktiv handel och samtidigt skapar det nya attraktiva arbetsplatser i Järfälla. Sammantaget visar det på att den positiva utvecklingen i Barkarbystaden fortsätter, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Lidl fortsätter ta marknadsandelar i Sverige och växer idag snabbare än övriga branschen. Enligt årsredovisningen för 2019/20 växte Lidl tre gånger snabbare än övriga marknaden. Trots den snabba tillväxten lyckades livsmedelskedjan minska sitt totala klimatutsläpp med 4,6 procent under förra året.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum