Lidl Sverige

Lidls kaffe smakar bäst enligt test

Dela
När Göteborgs-Posten testar mellanrostat bryggkaffe hamnar Lidls eget kaffe Bellarom Mellanrost i topp. Med omdömen som ”välkomponerat kaffe” och en ”ganska intensiv smak” placerar sig Bellarom på en delad förstaplats med fyra fyrar.
Lidls kaffe Bellarom Mellanrost är bäst i test.
Lidls kaffe Bellarom Mellanrost är bäst i test.

Ännu en gång uppmärksammas Lidls breda sortiment av egna varumärken. I ett nytt test från Göteborgs-Posten provsmakar konsumentpanelen åtta olika sorters mellanrostat bryggkaffe för att utse det godaste. Lidls kaffe tilldelades en delad förstaplats där de tre vinnarna fick fyra fyrar vardera i betyg.

Utöver att beskriva kaffet som välkomponerat med ganska intensiv smak menade konsumentpanelen även att kaffet hade ”en del karaktär” och ”djupast doft”.

– Jag skulle kunna mala på hur länge som helst om hur glada vi är för den här utmärkelsen. Helt utan filter är vi enormt stolta över att konsumentpanelen älskar vårt kaffe. Jag råder alla att skynda sig till våra butiker, först till kvarn får först mala, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Kaffet serverades nybryggt från öppnade förpackningar och alla sorter bestod av mellanrostat bryggkaffe.

För att fira detta passar Lidl dessutom på att sänka priset på det testvinnande kaffet till 42:90 kr/st och på ett urval av andra sorter från Bellarom från och med idag.

Lidls eget kaffe Bellarom Mellanrost är producerat av Rainforest Alliance-certifierade bönor från Central- och Sydamerika samt rostat och förpackat i Sverige. Kaffet kommer i en förpackning om 450 g och kostar 42:90 kronor, med ett kilopris på 95:33 kronor. Kaffet finns att köpa i alla Lidls butiker runtom i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Lidls kaffe Bellarom Mellanrost är bäst i test.
Lidls kaffe Bellarom Mellanrost är bäst i test.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum