Svenskt Trä

Limträ lyfter höstens interiöra byggprojekt 

Dela

Att mörkret faller och temperaturen sjunker betyder inte att vi måste lägga verktygen på hyllan och sluta bygga. Det finns många projekt i limträ som är perfekta att starta upp nu när hösten smyger sig på. Materialet används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader, men fungerar även utmärkt för interiöra bygg- och designprojekt. Eftersom de flesta bygghandlare numera har limträ på lager är det enkelt att få tag på när andan faller på.

– De senaste åren har limträ smugit sig in i våra hem och materialet är helt klart här för att stanna. Det är inte bara snyggt, tidlöst och hållbart. Forskning visar att inredningar i trä är bra för vårt välbefinnande och att det taktila i träet tilltalar oss människor, säger Johan Fröbel, chef för teknik och handel på branschorganisationen Svenskt Trä.

På Svenskt Träs sajt byggbeskrivningar.se/limträ finns 19 genomtänkta och moderna projekt för alla som vill bygga mer i limträ där flera av dem passar perfekt att ta sig an i höst och vinter. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga bilder, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa. 

En Loftsäng är perfekt för den som vill kunna kombinera fler funktioner på en liten yta. Tack vare höjden frigörs plats för soffan, arbetsbordet eller varför inte barnens lekhörna. Köksön bjuder på extra förvaring och avställningsyta och fungerar även fint som matplats när man är lite på språng. En köksö med hjul kan rullas fram eller ställas undan mot en vägg efter behov. Fiffigt för den som inte har så stort kök. Sänggaveln i limträ har inbyggda sängbord och är en möbel som skapar harmoni och ger en skandinavisk stilren touch i sovrummet. 

– Att kunna inreda med en egenhändigt byggd möbel eller inredningsdetalj ger en tillfredsställelse som är svår att matcha. Därför hoppas vi att våra byggbeskrivningar om limträ ska inspirera fler att komma i gång med bygg- och designprojekt i limträ, säger Johan Fröbel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Trämarknaden i Karlstad synliggjorde en bransch med både utmaningar och framtidstro23.11.2022 10:55:36 CET | Pressmeddelande

Branschorganisationen Svenskt Träs traditionella marknadsseminarium på Trämarknaden i Karlstad den 17 november, bjöd på viktiga diskussioner och insikter om träbranschen just nu. Under förmiddagen diskuterades världsekonomin, råvaruförsörjningen och Skogsstyrelsens analyser kring hållbara avverkningsnivåer. Det framkom att branschen står inför utmaningar framåt men att man ser ljust på framtiden då efterfrågan av svenska trävaror ser ut att öka.

Årligt seminarium bjuder på expertis och fördjupad kunskap om träbyggande22.11.2022 08:39:10 CET | Pressmeddelande

Den 6 december 2022 arrangerar branschorganisationen Svenskt Trä, i samarbete med Svenska Mässan i Göteborg, den omtyckta seminariedagen Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä. Med årets tema ”Trä gör det möjligt – Kunskapen finns”, lyfter Svenskt Trä fram extrema byggnader som utmanar och sätter material och konstruktion på prov, men också robusta lösningar som kan standardiseras och användas om och om igen.

Nya analysresultat lyfter fram styrkorna med limträ10.11.2022 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Limträ anses vara ett fördelaktigt val som konstruktionsmaterial jämfört med stål och betong gällande 11 av 14 undersökta faktorer. Det framkommer i en SWOT-analys genomförd av Gozinto studentkonsulter vid Linköpings universitet, under ledning av forskare vid forskningsinstitutet RISE. Att materialet är lätt att bearbeta, bidrar till en bra arbetsmiljö och är estetiskt tilltalande, anges som de främsta skälen till att välja limträ.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum