Stångåstaden

Linköpings äldsta hockeystipendium utdelat

Dela
Två ungdomar, Madicken Ek och Tore Everhill, är både lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken. Igår fick de båda ta emot Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium. Priset är ett presentkort på utrustning till ett värde av 10 000 kronor vardera.

Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. Stipendiet delas i år ut för 22:a gången och de båda stipendiaterna fanns på plats vid gårdagens hemmamatch i Saab Arena för att ta emot sitt pris.

- Vi vill uppmuntra höga ambitioner och gott kamratskap vilket båda stipendiaterna har visat prov på. Vi hoppas att stipendiet kan bidra till att de fortsätter att utvecklas i sin idrott och att deras prestationer kan uppmuntra och inspirera andra, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering lyder:
Madicken Ek - ända sedan du var liten har du älskat att stå på skridskor, och din kärlek till hockeyn är enorm. Du älskar inte bara att spela hockey själv, utan går också på alla hemmamatcher, både dam- och herr matcherna. Du älskar också att stå i klacken. Gemenskapen och glädjen med dina hockeykompisar betyder allt för dig. Ditt högsta mål är att få fortsätta spela hockey och att nå damlaget.

Tore Everhill - din kärlek för hockeyn är enorm. Du har ett starkt driv att utveckla dig själv – på träning i hallen eller hemma i garaget, liksom på match. Du använder också ditt driv till att, på ett positivt sätt, pusha ditt lag och dina lagkamrater framåt. Som person är du väldigt omtänksam och tar ansvar för att peppa den som behöver muntras upp och lyfta den som lyckats. Ditt goda kamratskap visar du också genom att nominera en av dina kamrater till hockeystipendiet.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC. Läs mer om Stångåstadens föreningssamarbeten på www.stångåstaden.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Verksamhetsberättelse för 202228.3.2023 13:14:23 CEST | Nyheter

Året som gått har givetvis präglats av kriget i Ukraina och även den påverkan det haft på världsekonomin. Den globala kostnadskrisen har påverkat både drift, underhåll och investeringar. Inflationstakten är den högsta på många decennier med kraftiga kostnadsökningar som följd. Det innebär att fastighetsbranschen står inför stora utmaningar som behöver hanteras de kommande åren. Utgångsläget är därför tuffare än på många år. De fastighetsaffärer som Stångåstaden har genomfört på senare år har starkt bidragit till att sänka belåningsgraden vilket har skapat bättre förutsättningar framåt. Stångåstaden är idag lägre belånat än det genomsnittliga bostadsbolaget i landet. Vi bedömer därför att vi har goda möjligheter att fortsätta satsa på att underhålla fastigheterna och erbjuda våra kunder en riktigt bra förvaltningskvalitet och service, säger Fredrik Törnqvist vd på Stångåstaden.

Stångåstaden en av landets mest attraktiva arbetsplatser24.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Hela 96 % av Stångåstadens medarbetare uppger att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Ett resultat som gör att Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, fortsatt är en av de mest attraktiva arbetsplatserna i landet. Stångåstaden fick även ta emot en hedersutmärkelse för att ha varit placerade på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser samtliga åtta år som bolaget deltagit i undersökningen.

Vi storsatsar för att förnya stadsdelen Ryd23.3.2023 13:15:21 CET | Blogginlägg

Vi tänker göra en riktigt stor satsning på att förnya Ryd de kommande åren. Det är Stångåstadens absolut största stadsdel med många vanliga bostäder, studentbostäder och en fin centrumanläggning. Ryd är en del av miljonprogrammet som har många kvalitéer men också många tekniska brister och brist på variation. Satsningen är omfattande och kommer kräva att vi arbetar under många år med att förnya husen och bostadsmiljöerna. Vi vill förstås göra det i nära samarbete med alla våra hyresgäster och andra intressenter som finns i stadsdelen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum