Tekniska verken i Linköping

Linköpingsbornas julgranar spelar roll för elproduktionen

Dela
Varje julgran som kan hämtas och köras till Gärstad kraftvärmeverk för återvinning, bidrar till fjärrvärme och el. Inför den traditionella julplundringshelgen, uppmuntrar Tekniska verken alla Linköpingsbor att återvinna sin julgran.
Pressbild Tekniska verken: Julgran
Pressbild Tekniska verken: Julgran

- I år är det viktigare än någonsin att återvinna granarna så att de kan hjälpa till med vår energiproduktion. Alla julgranar som vi samlar in kommer att fortsätta sprida värme även efter jul, säger Charlotta Sund, Tekniska verkens koncernchef.

- Vi har räknat ut att en enda gran producerar tillräckligt med el för att exempelvis hålla igång ugnen i två timmar eller att ladda en elbil en timme. Julgranarna är det perfekta exemplet på när vi tillsammans med våra kunder jobbar cirkulärt och resurseffektivt, fortsätter hon.

En julgran producerar mellan fyra och fem kilowattimmar (kWh) och räcker till följande:

- Värma bastun i 40-50 minuter.

- Brygga 27-33 kannor kaffe.

- Ha igång ugnen i cirka två timmar.

- Köra torktumlaren i mellan två och två och en halv timmar.

- Värme i en elradiator i mellan fyra och fem timmar.

- Ladda en elbil (4kW) i cirka en timme.

Läs mer här:

Tekniska verkens julgranshämtning

Beställ julgranshämtning till dina hyresgäster eller bostadsrättsförening - Tekniska verken

För mer information, kontakta gärna Liselott Myrbråten, affärsområdeschef avfalltjänster på Tekniska verken: telefon 013-20 80 43 eller e-post liselott.myrbraten@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Pressbild Tekniska verken: Julgran
Pressbild Tekniska verken: Julgran
Ladda ned bild

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som bidrar till en enkel och hållbar vardag för våra 211 000 privat- och företagskunder. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. Välkommen att läsa mer på vår webbplats

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Rekordresultat för Tekniska verken genererar stor nytta för kunder och invånare28.2.2023 05:33:39 CET | Pressmeddelande

Årets bokslut visar på en vinst om en miljard kronor för Tekniska verken i Linköping. Det är den största vinsten i företagets historia, och kommer i en tid när den behövs som bäst för att skapa både stabilitet och betydande nytta för Linköpings invånare och andra som berörs av Tekniska verkens tjänster. En större andel av vinsten än någonsin tidigare – 300 miljoner kronor – föreslås gå tillbaka till kommuninnevånarna via Linköping Stadshus AB.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum