Norrköpings kommun

Lisa Lindgren blir ny VD för Norrköping Visualisering AB

Dela

Lisa Lindgren tillträder den första januari 2022 rollen som VD för Norrköping Visualisering AB som är den publika delen inom Visualiseringscenter. Hon kommer närmast från Balthazar Science Center AB i Skövde.

Lisa Lindgren
Lisa Lindgren

Lisa kommer att leda och driva den publika verksamheten inom Visualiseringscenter C. Visualiseringscenter C är ett konsortium som består av Norrköping Visualisering AB, Cnema, C-Research Linköpings Universitet, Norrköping Science Park och RISE C-Studio. Centret är en viktig mötesplats för visualisering, forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Utgångspunkten ligger i den visualiseringsforskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping.

– Jag ser fram emot att driva, utveckla och positionera Norrköping och centrets unika miljö och spännande publika verksamhet ytterligare. Jag hoppas kunna bidra och inspirera andra att se möjligheterna inom den här unika verksamheten och närheten till centrets världsledande forskning, säger Lisa Lindgren.

Lisa har tidigare varit VD för Balthazar Science Center AB i Skövde. Ett helägt kommunalt aktiebolag, med uppdraget att vara en tillgänglig och upplevelsebaserad kunskapsmiljö inom utbildning och besöksnäring.

– Lisa har en lång erfarenhet av att leda olika samverkansplattformar, i syfte att attrahera och samla människor, kapital och idéer. Hennes kompetens och förmåga öppnar upp för att fortsatt positionera Sveriges mest spännande utvecklingscentra tillsammans med våra samverkanspartner, säger Teresa Carvalho styrelseordförande Norrköping Visualisering AB.

– Lisa har en spännande bakgrund som matchar det uppdrag som bedrivs inom vår publika miljö. Vi har en spännande tid framför oss med målet är att få fler att upptäcka våra unika miljöer, säger professor Anders Ynnerman, som är direktör för Visualiseringscenter C och har det övergripande ansvaret för verksamheterna inom centret.

I sin roll som VD ingår även Lisa, tillsammans med övriga bolags-vd:ar och kontorsdirektörer, i kommunkoncernens ledningsgrupp, med uppdrag att arbeta för sammanhållen utveckling av kommunen.

– Lisas erfarenhet och kompetens kommer väl till pass i vårt fortsatta arbete med att utveckla kommunkoncernen, avslutar Anna Thörn, kommundirektör och VD i Rådhus AB.

Kontaktuppgifter:

Lisa Lindgren
Mobilnummer: 0734-61 26 68

Teresa Carvalho
Titel: styrelseordförande Norrköping Visualisering AB
Mobilnummer: 0725-38 42 29

Anders Ynnerman
Titel: direktör för Visualiseringscenter C och har det övergripande ansvaret för verksamheterna inom centret.
Mobilnummer: 0705-56 66 38

Anna Thörn
Titel: kommundirektör och VD i Rådhus AB
Mobilnummer: 073-020 20 36

__________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Lisa Lindgren
Lisa Lindgren
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Europeisk satsning inom framtidens flyg landar i Norrköping20.6.2022 09:08:26 CEST | Pressmeddelande

Norrköping blir noden för upprättandet av en europeisk digital innovationshubb (EDIH) inom framtidens flyg och flygsystem. Finansieringen, som förväntas uppgå till cirka 30 miljoner kronor, fördelas över en treårsperiod och ska bidra till en ökad användning av digitala teknologier inom flyget för ett mer hållbart och effektivt transportsystem för såväl gods- och persontrafik som andra tillämpningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum