Ömangruppen

Ljungbys nya skola och idrottshall är nu färdig

Dela

Ömangruppen har ansvarat för ventilationen i nybyggda Hjortsbergskolan i Ljungby. De nya lokalerna innehåller bland annat undervisningslokaler, nytt kök och en idrottshall. Byggnaderna har blivit godkända i besiktningen och eleverna har nu flyttat in.

Hjortsbergskolan. Foto: Ljungby kommun
Hjortsbergskolan. Foto: Ljungby kommun

– Vi behövde nya lokaler, dels på grund av fler elever men också för att de gamla byggnaderna var slitna och delvis stängda. Vi valde även att bygga en ny, större idrottshall eftersom det finns ett stort behov i kommunen, berättar Elina Salomonsson, projektledare på Ljungby kommun.

Ljungbys största idrottshall

Det som är lite unikt i projektet är byggnationen av en ny, fullskalig idrottshall med högt till tak och många specialanpassningar för gymnastikklubben. Idrottshallen har även ställt krav på anpassad ventilation så att exempelvis badmintonbollar kan flyga fritt i hallen.

– De gånger jag har träffat er på Ömangruppen har det funkat bra, ni är en seriös entreprenör. Besiktningen är godkänd och verksamheten flyttade in i mitten av april. Det ska bli spännande att utvärdera och se så att allting funkar i praktiken, säger Elina Salomonsson.

Ömangruppen har i projektet med Hjortsbergskolan varit underleverantör till totalentreprenören Serneke.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hjortsbergskolan. Foto: Ljungby kommun
Hjortsbergskolan. Foto: Ljungby kommun
Ladda ned bild
Hjortsbergskolans idrottshall. Foto: Ljungby kommun
Hjortsbergskolans idrottshall. Foto: Ljungby kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum