Region Örebro län

Logistikcentret Örebroregionen ska nu stärkas med forskning om hållbar logistik

Dela

Sveriges demografiska mittpunkt, Örebroregionen, är i dag ett nationellt och internationellt logistikcentrum med sin centrala plats för godstransporter på järnväg och väg. För att utvecklas ytterligare bidrar nu Region Örebro län till att Örebro universitet bygger upp ett centrum för forskning om hållbar logistik.

Det beslutade regionala tillväxtnämnden den 11 december. Region Örebro län bidrar med 500 000 kronor per år, åren 2020-2024.

Fortsatt utveckling av logistikcentrum
- Det här är en mycket viktig och strategisk satsning för att fortsätta utveckla Örebroregionen som logistikcentrum, säger Irén Lejegren (S), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämndnämnden. Analyser har visat att det behövs logistikkompetens på akademisk nivå för att fortsätta utveckla Örebroregionen som logistikcentrum. Det har varit en nackdel jämfört med andra konkurrerande regioner. På lång sikt är målet att göra Örebroregionen känt som den bästa och också smartaste logistikregionen i landet.
- De senaste åren har ett stort antal etableringar skett av stora lager och logistikföretag som skapat många arbetstillfällen. Med den här satsningen bidrar vi till att fortsätta den framtida utvecklingen av Örebroregionens som logistikcentrum.

Bakgrund:
Örebro universitets satsning på ett forskningscenter i hållbar logistik, Örebro University Center for Research in Sustainable Logistics, ORULOG, lanserades 2018. För att skapa goda förutsättningar för etableringen av detta center har universitetet frågat näringslivet, kommunerna och Region Örebro län om medel för att utöka verksamheten.

Kontakt:
Irén Lejegren, regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, tel. 070 – 663 1975.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum