Region Örebro län

Logistikcentret Örebroregionen ska nu stärkas med forskning om hållbar logistik

Dela

Sveriges demografiska mittpunkt, Örebroregionen, är i dag ett nationellt och internationellt logistikcentrum med sin centrala plats för godstransporter på järnväg och väg. För att utvecklas ytterligare bidrar nu Region Örebro län till att Örebro universitet bygger upp ett centrum för forskning om hållbar logistik.

Det beslutade regionala tillväxtnämnden den 11 december. Region Örebro län bidrar med 500 000 kronor per år, åren 2020-2024.

Fortsatt utveckling av logistikcentrum
- Det här är en mycket viktig och strategisk satsning för att fortsätta utveckla Örebroregionen som logistikcentrum, säger Irén Lejegren (S), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämndnämnden. Analyser har visat att det behövs logistikkompetens på akademisk nivå för att fortsätta utveckla Örebroregionen som logistikcentrum. Det har varit en nackdel jämfört med andra konkurrerande regioner. På lång sikt är målet att göra Örebroregionen känt som den bästa och också smartaste logistikregionen i landet.
- De senaste åren har ett stort antal etableringar skett av stora lager och logistikföretag som skapat många arbetstillfällen. Med den här satsningen bidrar vi till att fortsätta den framtida utvecklingen av Örebroregionens som logistikcentrum.

Bakgrund:
Örebro universitets satsning på ett forskningscenter i hållbar logistik, Örebro University Center for Research in Sustainable Logistics, ORULOG, lanserades 2018. För att skapa goda förutsättningar för etableringen av detta center har universitetet frågat näringslivet, kommunerna och Region Örebro län om medel för att utöka verksamheten.

Kontakt:
Irén Lejegren, regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, tel. 070 – 663 1975.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av nya parkeringshuset vid USÖ (ny version)7.1.2020 13:14:06 CETPressmeddelande

Parkeringshuset vid Universitetssjukhuset Örebro öppnar den 10 januari. Huset rymmer 800 parkeringsplatser varav 70 med möjlighet att ladda en elbil. På taket finns solpaneler och på alla våningar byggnadsanknuten konst. Syftet med huset är att erbjuda både personal och besökare ett bekvämt parkeringsalternativ på sjukhusområdet i Örebro. I anslutning till parkeringshuset öppnar också en nybyggd godsmottagning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum