Trafikverket

Lommavägen i Arlöv stängs för trafik

Dela

Den 23 oktober börjar Trafikverket bredda järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv, inför utbyggnaden av järnvägen mellan Lund och Arlöv. Under broarbetet kommer Lommavägen att vara stängd för biltrafik.

– Nu startar vi bygget på allvar och breddningen av bron är det första byggarbetet i projektet. Det kommer förstås att innebära störningar under de år vi bygger de fyra spåren, det gäller både buller och trafik. Men vi kommer försöka störa så lite som möjligt och informera i god tid, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för projekt Lund-Arlöv, fyra spår.

Lommavägen stängd till sommaren 2018

Lommavägen stängs för allmän biltrafik från måndagen den 23 oktober till sommaren 2018. Räddningsfordon kommer att kunna passera, och en gång- och cykelväg kommer att hållas öppen under brobygget.

Vägen stängs av från rondellen vid gamla SAAB-fabriken, Kal P Dals gata, till i höjd med bibliotekets baksida. Trafik från öster, Sockerbitstorget, leds om via Lundavägen och Kronetorpsvägen. Trafik från väster leds om via Västkustvägen och Kronetorpsvägen. Orangea skyltar/pilar visar vägen.

För att öka kapaciteten och minska trafikstörningar bygger Trafikverket ut Södra stambanan mellan Malmö och Lund från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om, och en helt ny station byggs i Klostergården i Lund.

Delar av sträckan mellan Lund och Arlöv byggs under marknivå för att minska bullerstörningar, och fler och bättre passager byggs över spåren för att öka tillgängligheten.

År 2024 beräknas trafiken på de fyra spåren vara i drift på hela sträckan Lund–Arlöv.

Länk: http://www.trafikverket.se/lund-arlov/

Nyckelord

Kontakter

Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare Lund-Arlöv, fyra spår, Trafikverket.
Tel 010-123 67 51.

Eva Oskarsson, kommunikationsansvarig, Trafikverket Region Syd.
Tel 010-123 71 48.

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum