VisitDenmark

Lonely Planet utser Köpenhamn till världens bästa stad för resenärer 2019

Dela

Köpenhamn har utnämnts till världens bästa stad för resenärer 2019 av världsledande auktoriteten inom resor – Lonely Planet. Det är den årliga och efterlängtade Lonely Planet’s Best in Travel 2019 som listar de bästa destinationerna, trender, resor och upplevelser kommande år. ”Danmarks coola huvudstad är ostoppbar” menar Lonely Planet i sin beskrivning av sitt förstaval av stad. Bland Köpenhamns kvaliteter framhåller man stadens redan etablerade status som center för Skandinavisk design och arkitektur, den snabbt expanderande mat-scenen, miljötänkandet i alla steg och nya aktiviteter utanför högsäsong.

Foto: Copenhagen Mediacenter
Foto: Copenhagen Mediacenter

Köpenhamn befinner sig i en hotell-byggboom och inom de närmsta fyra åren kommer 8 500 rum att läggas till de existerande 21 000. Dessutom färdigställs Cityringens tunnelbanelinje vilket innebär att man lätt kan korsa staden i jakt på äventyr. Tips man inte får missa i staden som rekommenderas av Lonely Planet’s experter är bland annat:

Njut av regionens lokalkaraktär och kreativa genialitet på en av Köpenhamns prisade new-nordic-restauranger som till exempel Noma och Kadeau, eller på Høst och Mes som har en mer moderat prisnivå.

Ta tåget till Louisiana Art Museum för sina samlingar i världsklass av dansk och internationell modern konst, modernistisk arkitektur, skulpturträdgård och underbara läge.

Skäm bort ditt inre barn med en kväll på Tivoli Gardens som nu erbjuder en ny vintersäsong hela februari månad.

- Det här är en stad som har koll på det allra senaste. Gamla kullerstensgator kontrasteras mot banbrytande menyer och trendig design. Flera hundra år gamla palats, kyrkor och packhus delar gator och vattenvägar med djärv samtida arkitektur, medan stadens före detta Meatpacking District surrar av gallerier, matställen med närodlad mat och coola indie-barer. Köpenhamn är symbolen för ”scandi-cool” och förtjänar att bli uppmärksammad på den globala scenen, säger Tom Hall, Lonely Planet’s chefredaktör.

Lonely Planet’s Best in Travel-lista samlar varje år in utnämningar från Lonely Planet’s stora gruppering av redaktörer, researchers, lokalbefolkning och influencers som sedan bedöms och rankas av en domarpanel. Resultatet är en lista på exklusivt utvalda destinationer med trendig och unik karaktär. I tillägg till det både inspirerande och övertygande ”reasons to go” under året som kommer.

- Vi är så glada för uppmärksamheten Köpenhamn får idag av självaste Lonely Planet. Eftersom de är ledande på reseguider i världen hoppas vi detta kan öka besökssiffrorna i huvudstaden, men också  intresset för Danmark som semesterdestination. Utnämningen kommer passande eftersom vi också ökar hotellkapaciteten i staden betydligt, så vi är bra förberedda att ta emot turisterna som vill besöka världens bästa stad, säger Ole Wieth Christensen, ny chef för VisitDenmark i Norge och Sverige.

Topp 10 städer i Lonely Planet’s Best in Travel 2019

 1. Köpenhamn, Danmark
 2. Shenzhèn, Kina
 3. Novi Sad, Serbien
 4. Miami, USA
 5. Kathmandu, Nepal
 6. Mexico City, Mexiko
 7. Dakar, Senegal
 8. Seattle, USA
 9. Zadar, Kroatien
 10. Meknès, Marocko
 • Media-kit inklusive bilder och video *To be used for editorial purposes in connection with Lonely Planet’s Best in Travel 2019 only
 • Webbplats (VisitDenmark)
 • Intervjuer: VisitDenmark, Wonderful Copenhagen och Lonely Planet-talespersoner finns tillgängliga för online-eller TV-sända intervjuer
 • Behind-the-scenes (Lonely Planet)

Mer information: Kontakta Agneta Åstrand, pressansvarig på VisitDenmark i Sverige, på mobiltelefon 0708-85 54 28, eller via e-mail: aaa@visitdenmark.com
Besök även hemsidan www.visitdenmark.se

_______________________________________________________________________

Lonely Planet: lonelyplanet.com, mobile, video and in 14 languages, nine international magazines, armchair and lifestyle books, ebooks and more. Visit lonelyplanet.com or follow along on social media Facebook (facebook.com/lonelyplanet), Twitter (@lonelyplanet), Instagram (instagram.com/lonelyplanet) and Snapchat (@lonely.planet)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Copenhagen Mediacenter
Foto: Copenhagen Mediacenter
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks officiella turistorganisation med huvudsäte i Köpenhamn och marknadskontor i nio länder runt om i världen, bland annat i Stockholm.

 

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Guide Michelin Nordic 2019: Stjärnfall över Danmark! Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor19.2.2019 13:07:04 CETPressmeddelande

Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska staden Aarhus igår kväll. Det stora antalet stjärnor som Danmark fick understryker och stärker Danmarks position som ett land som är väl värt att besöka för gastronomiska upplevelser. Med 33 stjärnor totalt till 27 restauranger och 3 nya stjärnor på listan, visar Michelin Guiden att Danmark erbjuder extraordinära kulinariska upplevelser i städerna, såväl som på den danska landsbygden.

Nästa års Michelin-stjärnor presenteras i Aarhus i Danmark30.11.2018 11:52:08 CETPressmeddelande

För första gången sker utdelningen av de nordiska Michelin-stjärnorna i Aarhus, på Jylland i Danmark, som i februari står värd för ’Michelin Guide Nordic Countries 2019’. I februari samlas stjärnkockar, branschfolk och journalister från hela Norden i Aarhus, när en av världens mest kända matguider delar ut stjärnor till nordiska restauranger. Det blir första gången som eventet för den nordiska Michelinguiden sker på annan plats än i en huvudstad.

Ny balett på Tivoli skapad av den danska drottningen och Yuri Possokhov15.11.2018 07:45:00 CETPressmeddelande

Lonely Planet utsåg i år Köpenhamn till staden att besöka 2019. Den hamnade överst på listan, och ett av skälen som nämndes var Tivoli. Det finns ännu en god anledning att besöka Tivoli 2019 – en alldeles speciell balettföreställning baserad på en berömd H. C. Andersen-saga har premiär 1 december 2019. Baletten är skapad av den danska drottningen Margrethe II, den prisbelönte koreografen Yuri Possokhov och den danska sångerskan Oh Land.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum