Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Lösningar när Covid-smitta drabbar ambulansflyg

Dela

Svenskt Ambulansflyg har drabbats av Covid-smitta bland piloter, vilket medför ett ansträngt läge. Av den anledningen har kommunalförbundet etablerat ett tillfälligt samarbete med en extern operatör för att säkerställa full beredskap att hantera helgens akuta transporter.

– Tyvärr är vi inte förskonade från den smitta som just nu drabbar hela samhället. För att säkerställa full beredskap, är det nödvändigt att söka alla tillgängliga lösningar, säger Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Sedan föregående vecka är några medarbetare i karantän efter mindre klustersmitta mellan piloter i cockpit. Smittspårning visar att spridningen är begränsad. Det som tillstött är piloter med smitta i familjen.

Svenskt Ambulansflyg har stränga rutiner för att bromsa smittspridning på arbetsplatsen. Munskydd gäller i alla gemensamma utrymmen och samtliga medarbetare i operativ drift gör snabbtester inför sitt arbetspass.

Tekniker, sjuksköterskor, medarbetare vid koordineringscentralen och kansli är för närvarande fullt friska.

Kontakter

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum