Riksteatern

Magisk dansresa som utmanar – succéföreställning tillbaka

Dela

Riksteaterns succéföreställning Intergalactic Underwater Palace är tillbaka. En cool, lekfull och medryckande dansföreställning där barnen bjuds in att vara en del av upplevelsen. Cirka 3000 barn i Sverige kommer att se och vara en del av vad koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, beskriver som en ”scf-fi ritual”. Premiär i Sundsvall 1 februari.

Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren

Donuts, marshmallows och bönpåsar. I Intergalactic Underwater Palace tar publiken plats på humoristiskt utformade puffar. På ett lekfullt sätt påverkar varje person i rummet varandras upplevelser. Det blir en interaktiv lek med musik, ljus och scenografi.

- Jag är intresserad av hur rörelser runt omkring oss kan påverka oss och hur vi genom dessa rörelser kan få barn att upptäcka dansen. Jag har inspirerats av lekar och rollspel med målsättningen att barnen inte bara ska se dans utan även fysiskt få uppleva den, säger Sebastian Matthias, koreograf.

Intergalactic Underwater Palace är en dansföreställning för mellanstadiet som utmanar sinnena och skapar en resa genom en annan galax. Hur känns min kropp under vatten? Hur skulle en robot bete sig i ett kungligt palats? Kan vi bara föreställa oss det, eller kan vi faktiskt också uppleva det?

- Barnens skratt, nervositet och hur de har beskrivit föreställningen som ”läskigt bra” har varit en väldigt direkt belöning. Jag hoppas att denna typ av interaktiva föreställning av samtida dans kan öppna upp ögonen för att publiken får se en annan typ av dans, fortsätter Sebastian Matthias.

Föreställningen kommer under våren att turnera med skolföreställningar för mellanstadieelever men gör även två offentliga föreställningar på Artipelag. Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.

Premiär 1 februari i Sundsvall

Medverkande

Originaluppsättningen 2015 framfördes av dansarna David Nondorf, Oskar Landström, Malika Ali, Madeleine Tell och kompositören Ida Lundén. 2018 framförs verket av en delvis ny ensemble.

Dansare David Nondorf, Malika Ali, Madeleine Tell och Gerard Sangrá Navarro* Musiker Ida Lundén/Anne Pajunen Tekniker Holger Tistad/ Odd Weigel *Praktikant från Codarts

Koreograf Sebastian Matthias Koreografiassistent Isaac Spencer Scenograf & kostymör Johanna Mårtensson Scenograf - och kostymassistent Tora Kirchmeier Ljusdesign Holger Tistad Tonsättare Ida Lundén Mask Eva Rizell

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/intergalactic-underwater-palace/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/intergalactic-underwater-palace

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren
Ladda ned bild
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum