Riksteatern

Magisk dansresa som utmanar – succéföreställning tillbaka

Dela
Riksteaterns succéföreställning Intergalactic Underwater Palace är tillbaka. En cool, lekfull och medryckande dansföreställning där barnen bjuds in att vara en del av upplevelsen. Cirka 3000 barn i Sverige kommer att se och vara en del av vad koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, beskriver som en ”scf-fi ritual”. Premiär i Sundsvall 1 februari.
Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren

Donuts, marshmallows och bönpåsar. I Intergalactic Underwater Palace tar publiken plats på humoristiskt utformade puffar. På ett lekfullt sätt påverkar varje person i rummet varandras upplevelser. Det blir en interaktiv lek med musik, ljus och scenografi.

- Jag är intresserad av hur rörelser runt omkring oss kan påverka oss och hur vi genom dessa rörelser kan få barn att upptäcka dansen. Jag har inspirerats av lekar och rollspel med målsättningen att barnen inte bara ska se dans utan även fysiskt få uppleva den, säger Sebastian Matthias, koreograf.

Intergalactic Underwater Palace är en dansföreställning för mellanstadiet som utmanar sinnena och skapar en resa genom en annan galax. Hur känns min kropp under vatten? Hur skulle en robot bete sig i ett kungligt palats? Kan vi bara föreställa oss det, eller kan vi faktiskt också uppleva det?

- Barnens skratt, nervositet och hur de har beskrivit föreställningen som ”läskigt bra” har varit en väldigt direkt belöning. Jag hoppas att denna typ av interaktiva föreställning av samtida dans kan öppna upp ögonen för att publiken får se en annan typ av dans, fortsätter Sebastian Matthias.

Föreställningen kommer under våren att turnera med skolföreställningar för mellanstadieelever men gör även två offentliga föreställningar på Artipelag. Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.

Premiär 1 februari i Sundsvall

Medverkande

Originaluppsättningen 2015 framfördes av dansarna David Nondorf, Oskar Landström, Malika Ali, Madeleine Tell och kompositören Ida Lundén. 2018 framförs verket av en delvis ny ensemble.

Dansare David Nondorf, Malika Ali, Madeleine Tell och Gerard Sangrá Navarro* Musiker Ida Lundén/Anne Pajunen Tekniker Holger Tistad/ Odd Weigel *Praktikant från Codarts

Koreograf Sebastian Matthias Koreografiassistent Isaac Spencer Scenograf & kostymör Johanna Mårtensson Scenograf - och kostymassistent Tora Kirchmeier Ljusdesign Holger Tistad Tonsättare Ida Lundén Mask Eva Rizell

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/intergalactic-underwater-palace/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/intergalactic-underwater-palace

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren
Ladda ned bild
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum