Åklagarmyndigheten

Man anhållen för mord i Eslöv

Dela

Åklagare har anhållit en man i 35-årsåldern misstänkt för mord efter att en kvinna avlidit vid ett fall från en balkong i centrala Eslöv i Skåne. Kvinnan var i 25-årsåldern.

Händelsen inträffade under torsdagen och mannen anhölls senare på kvällen. Mannen är anhållen på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Mannen hade en relation med den nu avlidna kvinnan. I dag kommer det att hållas förhör och andra utredningsåtgärder kommer vidtas. Jag kommer därefter ta ställning till om jag ska begära den misstänkte häktad, säger kammaråklagare Maja Källén som leder förundersökningen.

Målnummer vid Lunds tingsrätt: B 6630-20.

Kontakt

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum