Åklagarmyndigheten

Man anhållen för mord på kvinna i centrala Alvesta i går

Dela

Under dagen i går inträffade ett mord på en kvinna utomhus i centrala Alvesta. En man i 40-års åldern greps och anhölls under lördagskvällen på sannolika skäl misstänkt för brottet.

– Mordet på kvinnan skedde utomhus i centrala Alvesta vid 13-tiden i går. En man i 40-årsåldern anhölls strax före kl. 20 i går kväll på sannolika skäl misstänkt för gärningen. Mannen delgavs misstanke om brott och ett mycket kort inledande förhör hölls. Under dagen i dag ska fortsatta förhör hållas med den anhållne mannen tillsammans med hans försvarare, säger vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström vid Åklagarkammaren i Växjö.

– Under gårdagen gjordes också omfattande brottsplatsundersökningar på platsen för mordet. Därutöver genomfördes ett flertal förhör med vittnen som befunnit sig i nära anslutning till brottsplatsen. Ytterligare vittnesförhör kommer att genomföras under söndagen.

Senast kl. 12 på tisdag den 20/4 måste åklagare besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad.

Förundersökningen är fortfarande inne i ett mycket tidigt skede och åklagaren har inte möjlighet att lämna någon ytterligare information om ärendet just nu.
Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum