Åklagarmyndigheten

Man åtalad för mord på ung kvinna i Nacka

Dela

Åklagaren har i dag åtalat en 23 årig man för mord på sin 20-åriga sambo den 15 april i år i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun. Åklagaren är tillgänglig för media i dag.

Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

Mannen anhölls den 16 april och har sedan den 19 april varit häktad.

– Det finns god teknisk bevisning i form av DNA-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger Ronak Råbe.

Ärendet har utretts av Polismyndighetens experter inom relationsvåld.

– Ärendet initierades hos polisen efter att misstänkt ringt 112 och uppgett att hans sambo knivskurit sig själv. Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord. I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte. En viktig framgångsfaktor i utredningen har varit nära samarbete mellan engagerad personal i ärendet, såsom kriminaltekniker, utredare och it-forensiker, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2803-21.

Rättegången startar den 3 december och planeras ta 5-6 dagar.

Kontakt

Kammaråklagare Ronak Råbe är tillgänglig i Nacka tingsrätt i dag kl. 11.30-12.30 och på telefon kl.16.00-16.30, 010-562 64 43.

Brott i parrelation


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum