Åklagarmyndigheten

Man begärd häktad misstänkt för mord i Uddevalla - uppdaterad kl. 15

Dela

Den man som sedan i tisdags är anhållen misstänkt för mord på en ung kvinna som är försvunnen i Uddevalla, har begärts häktad. Efter häktningsförhandlingen är åklagaren tillgänglig för media.

Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

- Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson som är förundersökningsledare.

Häktningsförhandlingen startar kl. 13.

Målnummer i Uddevalla tingsrätt: B 3280-19.

Kvinnan är alltjämt försvunnen och polisen fortsätter sin sökinsats. 

Kontakt

Vice chefsåklagare Caroline Fransson är tillgänglig för media på plats i Uddevalla tingsrätt efter häktningsförhandlingen. Innan dess är inte åklagaren tillgänglig för media.

Uppdatering kl. 15:

Tingsrätten beslutade att häkta den misstänkte mannen på sannolika skäl för mord. Åklagaren har beslutat om yppandeförbud. Åtalsfrist är 6 december.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov misshandel och vållande till annans död i Östersund14.7.2020 09:49:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 5 juli 2020 anhölls en man misstänkt för försök till mord i samband med att en medvetslös kvinna inkommit till sjukhus. Anhållandet grundades till stor del på kvinnans skador och de oklara omständigheterna kring deras uppkomst. Anhållandet hävdes några dagar senare. Efter kl. 16 under gårdagen informerades polis om att kvinnan tyvärr avlidit strax före kl. 15 och åklagare informerades vid 17-tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum