Åklagarmyndigheten

Man begärs häktad för flera fall av våldtäkt i Filipstads kommun

Dela

Åklagare har i dag måndag beslutat att begära en man i Filipstads kommun häktad vid Värmlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt på en kvinna. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter häktningsförhandlingarna i eftermiddag.

Det var strax efter lunchtid i fredags som åklagare anhöll mannen i frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för ett fall av våldtäkt på en kvinna i Filipstads kommun. Den misstänkte greps senare under fredagen och åklagare beslutade då att anhållandet av honom skulle kvarstå. 

De brott mannen nu begärs häktad för ska, enligt åklagarens häktningsframställan, ha begåtts mot en och samma målsägande vid flera tillfällen under perioden från och med den 15 september 2019 och fram till och med den 16 september i år.

Häktningsförhandlingar i målet hålls vid Värmlands tingsrätt i dag måndag med start kl. 15.

Målnummer i Värmlands tingsrätt: B 4624-21

Kontakt

Kammaråklagare Rebecca Hällgren vid Åklagarkammaren i Karlstad är tillgänglig för en kort kommentar i dag kl.15.45–16.15 på 010-562 66 93. Före häktningsförhandlingarna är åklagaren inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum