Åklagarmyndigheten

Man häktad för skottlossning på spårvagn i Göteborg

Dela

Göteborgs tingsrätt har i dag häktat den man som i onsdags anhölls misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Mannen häktas på sannolika skäl.

Mannen anhölls av åklagare efter en skottlossning på en spårvagn i onsdags. Händelsen på spårvagnen finns på övervakningsfilm. Huvudsakligen av detta skäl kunde det redan i det initiala skedet av utredningen bedömas att det inte rörde sig om ett avsiktligt våldsbrott riktat mot målsäganden.

– Övervakningsfilmen talar i stället för att det rör sig om mycket ovarsam hantering av ett skarpladdat skjutvapen, vilket fått till följd att brottsoffret träffats och skadats av en avlossad kula, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Utredningen fortsätter nu med sedvanliga utredningsåtgärder såsom tekniska undersökningar och förhör.

Åtal ska vara väckt den 2/9 kl. 11.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 12627–22.

Kontakt

Kammaråklagare Niklas Högdén är tillgänglig för media på telefon 010-562 70 19 efter kl. 13.

Pressmeddelande 16/8


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum