Tekniska verken i Linköping

Maria Bolin Anvill blir ny vd för digital energisatsning

Dela

Tekniska verken i Linköping har tillsammans med fyra andra energibolag bildat Utvecklingsklustret Energi AB. I september startar den nya vd:n, Maria Bolin Anvill, sitt arbete.

Maria Bolin Anvill, ny vd för Utvecklingsklustret Energi AB.
Maria Bolin Anvill, ny vd för Utvecklingsklustret Energi AB.

Det är Tekniska verken tillsammans med Öresundskraft, Jämtkraft, Jönköping Energi och Umeå Energi som är initiativtagare till bolaget. Samverkan har pågått under cirka ett år och Utvecklingsklustret Energi AB bildades efter årsskiftet. Styrelseordförande är Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi, och nyrekryterad vd är Maria Bolin Anvill, som idag är vd på företagsinkubatorn Lead med koppling till Linköpings universitet. Maria har en forskarbakgrund och har bland annat också varit affärsområdeschef på innovationsavdelningen inom Sectra.

Syftet med Utvecklingsklustret Energi AB är att tillsammans möta framtidens utmaningar inom digitalisering och göra det enkelt och attraktivt med hållbar energianvändning. Kunderna ska på ett smidigt sätt få kontroll och överblick över hur de kan leva mer hållbart.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Maria, säger Fridolf Eskilsson, styrelseordförande för Utvecklingsklustret Energi AB. Hon har såväl bred erfarenhet som gedigen kompetens att leda bolaget. Vi vill vara i täten av utvecklingen mot nya digitala tjänster inom energibranschen. Utvecklingsklustret Energi är en strategisk satsning för att snabbare kunna erbjuda innovativa energitjänster som hjälper våra kunder att leva mer hållbart.

- Jag ser verkligen fram emot att leda arbetet inom Utvecklingsklustret Energi AB, säger Maria Bolin Anvill, som tillträder tjänsten som vd i september. Energibranschen är oerhört spännande och under stor förändring vilket gör att vi kommer behöva samarbeta snabbt och agilt med utveckling av både teknik och affärsmodeller.

Utvecklingsklustret Energi AB har sitt huvudkontor i Linköping. Inom bolaget finns, förutom satsningen på en digital kundplattform, även ett delägarskap i Power2U som utvecklar energioptimeringstjänster för fastighetsbranschen där energi flyttas i tid och rum, så att den finns där och när den behövs.

- Dagens energimarknad har ett stort behov av kundnära lösningar och affärsmodeller som är enkla och nyttiga för våra kunder, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken. Genom samverkan kan vi öka utvecklingstakten och erbjuda våra kunder smarta lösningar snabbare.

För mer information, kontakta gärna:

Charlotta Sund, vd och koncernchef Tekniska verken, 013-30 86 50
Maria Bolin Anvill, 076-231 27 12

Bilder

Maria Bolin Anvill, ny vd för Utvecklingsklustret Energi AB.
Maria Bolin Anvill, ny vd för Utvecklingsklustret Energi AB.
Ladda ned bild

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Svårt att ta hand om återbruksmaterial på Återvinningscentralerna27.3.2020 21:03:30 CETPressmeddelande

Tekniska verken samarbetar med flera hjälporganisationer som kommer och hämtar det som lämnats in till återbrukshallarna. Men utvecklingen med anledning av coronaviruset för med sig att hjälporganisationerna får allt färre kunder, och försäljningen i butikerna har minskat drastiskt. Därför hämtas inte återbrukat material i samma utsträckning som tidigare, och för att det inte ska svämma över i hallarna uppmanas nu kunderna att inte lämna in saker där just nu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum