Södra Tjusts pastorat

Matilda Helg blir ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat

Dela

Nu är det klart att det blir Matilda Helg som efterträder Karin Björk som kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Matilda tillträder tjänsten under augusti månad.

- Södra Tjusts pastorat är ett spännande pastorat som är stort till ytan och har en stor befolkning. Pastoratet spänner över både tätort och landsbygd, en mångfald som lockar mig, berättar Matilda.

Rekryteringsprocessen har gått smidigt och det var ett enigt kyrkoråd som beslutade erbjuda Matilda tjänsten enligt Sven-Gunnar Persson, kyrkorådets ordförande.
- Vi är mycket glada över att Matilda blir vår nya kyrkoherde. Hon är en modern ledare och chef som vill leda genom att få medarbetare att växa och ta ansvar. Hon har också en tydlig tanke om hur pastoratet kan stödja de sex församlingar som ingår och som sinsemellan har olika förutsättningar och möjligheter. Jag ser med stor förväntan fram mot samarbetet mellan kyrkorådet och kyrkoherden i det gemensamma ansvaret för vår kyrka.

Nu ser Matilda fram emot att lära känna pastoratet, medarbetare och förtroendevalda.
- Det tar tid att lära känna ett nytt pastorat, men det ska bli både spännande och roligt med ett nytt sammanhang. Jag är glad att jag tog chansen att våga testa något nytt. Nu hoppas jag att pandemin snart ger med sig så att vi kan börja fira gudstjänst och lära känna kyrkorummen tillsammans.

Till dess att Matilda Helg tillträder tjänsten som kyrkoherde är Peter Lundborg tillförordnad kyrkoherde för Södra Tjusts pastorat.

Kontakter

Sven-Gunnar Persson, kyrkorådets ordförande
070-510 48 57

Matilda Helg, tillträdande kyrkoherde
0123-123 75

Bilder

Länkar

Om

Södra Tjusts pastorat
Södra Tjusts pastorat
Hospitalsgatan 14
59333

0490-842 00https://www.svenskakyrkan.se/sodratjust

Södra Tjusts pastorat består av församlingarna: Gladhammar-Västrum, Hjorted, Törnsfall, Hallingeberg-Blackstad, Misterhut och Västervik. Vår vision är en närvarnade kyrka med glädje, gemenskap och framtidshopp.