Umeå kommun

Mats Jonsson - författarsamtal och utställning på Väven

Dela

Mats Jonsson, de självbiografiska seriernas mästare, besöker Väven med både utställning och samtal. Det är den aktuella, kritikerrosade serieromanen Nya Norrland som står i fokus på Vävenscenen och väggarna i Konstateljén.

I Nya Norrland fortsätter den skildring av hans eget liv som Mats Jonsson påbörjat i hyllade serieromaner som Mats kamp och Hey Princess, nu med fokus på den utflyttades skuldkänslor över att vara en del av det problem man försöker bekämpa. Mats Jonsson kastar sig handlöst ned i den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som en av vår tids avgörande konflikter. Resultatet är en lika bred som personlig samtidsskildring som försöker svara på frågan ”Var uppstår Sveriges välstånd, och vart tar det vägen?”.

Om Mats Jonsson
Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har skildrat sitt liv i ett antal serieromaner, senast den kritikerhyllade Nya Norrland. Han är redaktör för tidskriften Galago, ritar serier i Aftonbladet och har givit ut tre barnböcker.

Författarsamtal:
Datum: 18 januari kl 18.30
Vävenscenen, plan 1
Biljetter köps via Kulturreceptionen och Väven.se

Utställning:
Datum: 15 januari kl 13.00 – 28 januari
Konstateljén, Väven plan 3

Kontakt

Cecilia Flodström
Programansvarig och bibliotekarie Umeå Stadsbibliotek
cecilia.flodstrom@umea.se
Tfn: 070-330 32 46

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum