Stockholms studentbostäder, SSSB

Mattias Carrass ny vd för Stockholms studentbostäder

Dela

Styrelsen för Stockholms studentbostäder har utsett Mattias Carrass som ny verkställande direktör. Mattias Carrass kommer senast från rollen som bygglovschef i Stockholms stad och har tidigare också varit projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder. Mattias tillträder senast under juli månad.

– Mattias har en intressant bakgrund med erfarenhet och kunskap från både näringslivet och offentlig sektor samt studentbostäder. Detta i kombination med Mattias positiva och utvecklingsinriktade egenskaper gör att styrelsen är väldigt glad över att ha funnit en bra kandidat som passar väl i det läge SSSB befinner sig i nu, säger Leif Garph styrelseordförande för Stockholms studentbostäder.

Mattias har gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn avseende både privat och offentlig sektor. Utöver rollen som bygglovschef hos Stockholms stad har Mattias varit regionchef hos Hifab och gruppchef inom Sweco.

– Jag är mycket stolt över att återvända till SSSB för att nu tillträda uppdraget som verkställande direktör. SSSB är ett välskött bostadsbolag som har ett viktigt syfte och uppdrag, att skapa attraktiva hem och miljöer för dagens och morgondagens studenter. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse och medarbetare fortsätta vidareutveckla företaget, säger Mattias Carrass.

Mattias börjar i ett skede när Stockholms studentbostäder har flera byggprojekt på gång. På Lappkärrsberget är bygget av totalt 800 bostäder en bra bit på väg och det finns antagna detaljplaner vid Forum på Körsbärsvägen och Rio på Gärdet. Stockholms studentbostäder äger och förvaltar idag över 8 000 studentbostäder i Stockholm och utveckling av det befintliga beståndet pågår genom flertalet förädlingsprojekt där bland annat korridorsrum byggs om till lägenheter.

Mattias efterträder Ingrid Gyllfors som tidigare meddelats bli ny vd hos SKB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studentkårers centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum