Patent- och registreringsverket

Med blick mot framtiden

Dela
Varje år sammanställer vi patentinformation som avspeglar kreativa tendenser i samhället och sätter ljus på vad som är på gång. En framtidsspaning som siar om vad som komma skall och inom vilka områden innovationerna sker. Årets upplaga är nu här, med fokus på miljö- och batteriteknik. Vi har tittat särskilt på framtidens fordon och fått en exklusiv intervju med Northvolt.

Lösningar på världens klimatutmaningar är framtidens enskilt viktigaste fråga. Och elektrifiering är en förutsättning för att vi ska kunna nå våra klimatmål samtidigt som transporter och produktion fungerar. Här spelar batterierna en avgörande roll. Därför är vi stolta och glada att Northvolt velat dela med sig av sin framgångsresa med oss, i en spännande framtidsspaning.

I år lyfter vi också artificiell intelligens, AI, som ingår i allt fler uppfinningar. Biometri och djup maskinlärning handlar om igenkänning av människor baserade på fysiologiska egenskaper – ansikte och fingeravtryck samt beteendemässiga egenskaper, såsom gång eller tal.

Statistikårsboken, PRV:s årliga skrift om statistik kring patent, varumärke och design, kommer ut en gång per år och innehåller statistik om patent, varumärke och design. 

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med syfte att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Inte alltid äkta vara24.11.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Runt hälften av de som köper piratkopierade varor i Sverige gör det i tron att de köper äkta varor. Anmärkningsvärt många. Särskilt svår kan bedömningen vara på nätet och när köpen sker snabbt och impulsivt. Att köpa piratkopior innebär inte bara ekonomiska konsekvenser utan medför ibland även risker för enskildas hälsa och säkerhet. I samband med köpfesten Black Friday och stundande julhandel riskerar många konsumenter att drabbas hårt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum