Riksteatern

Melody Farshin, en av Sveriges främsta stand up komiker åker på turné med Riksteatern i vår

Dela
Med sin unika pricksäkerhet och tajming tar Melody Farshin oss igenom identitetskrisen som kan uppstå när en behöver navigera mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende? Tillsammans med Riksteatern turnerar hon med sin bejublade föreställning, Tre Streck.

– Tre Streck är min första soloshow som stand-up komiker. Det var därför viktigt för mig att det skulle bli ett personporträtt. Jag har valt att fördjupa mig i det jag grubblat över mest, mitt identitetssökande och förvirringen som uppstår i all code-switching som krävs, beroende på var man befinner sig. Det tog sin tid att sortera alla tankar och sätta fingret på alla de situationer som har fått mig att tänka till, säger Melody Farshin, stand up komiker och skapare av Tre Streck.

Med humor och skärpa skärskådar Melody samhällets förhållanden och genom hennes ögon följer vi med på resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet.

– Publiken kan förvänta sig en väldigt personlig föreställning som dalar mellan skratt och allvar.  Jag valde att slicea det till tre streck som påverkar och formar oss mycket i vårt identitetssökande, som miljonprogramsbarn och barn till föräldrar som har invandrat. Det är mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Jag hoppas att jag har lyckats förtydliga alla de tankar och konflikter som uppstår i våra huvuden till en begriplig och minnesvärd show, säger Melody Farshin.

Hon vill inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten, och visa att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

–Jag hoppas att jag ska kunna väcka en igenkänning för de som delar erfarenheterna, kanske till och med sätta finger på känslor som vi försöker förtränga. Vi minns ofta vad vi kunnat skratta åt, längre än vad vi minns ett vinnande argument i en debatt, och att kombinera det med identitetsfrågor känns viktigt för mig. För den som inte känner igen sig så kan det bli en aha-upplevelse, en förståelse och en inblick från ett annat perspektiv, säger Farshin.

Melody Farshin kommer att turnera med den bejublade föreställningen Tre Streck till elva orter runt om i landet fram till slutet av mars.

Nypremiär 15 februari i Lund. Riksteatern i samarbete med Stadsteatern Husby

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/tre-streck/#section2
Föreställningsbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.seMedverkande
Melody Farshin 

Konstnärligt team
Av och med: Melody Farshin  
Regikonsult: Baker Karim  
Animatör: Johan Samuelsson  
Komposition: Mack Beats  
Ljus: Anton Linder  
Dramaturg: Mia Winge  
Dramapedagog: Elin Callmer  

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se
Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum