Riksteatern

Melody Farshin, en av Sveriges främsta stand up komiker åker på turné med Riksteatern i vår

Dela

Med sin unika pricksäkerhet och tajming tar Melody Farshin oss igenom identitetskrisen som kan uppstå när en behöver navigera mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende? Tillsammans med Riksteatern turnerar hon med sin bejublade föreställning, Tre Streck.

– Tre Streck är min första soloshow som stand-up komiker. Det var därför viktigt för mig att det skulle bli ett personporträtt. Jag har valt att fördjupa mig i det jag grubblat över mest, mitt identitetssökande och förvirringen som uppstår i all code-switching som krävs, beroende på var man befinner sig. Det tog sin tid att sortera alla tankar och sätta fingret på alla de situationer som har fått mig att tänka till, säger Melody Farshin, stand up komiker och skapare av Tre Streck.

Med humor och skärpa skärskådar Melody samhällets förhållanden och genom hennes ögon följer vi med på resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet.

– Publiken kan förvänta sig en väldigt personlig föreställning som dalar mellan skratt och allvar.  Jag valde att slicea det till tre streck som påverkar och formar oss mycket i vårt identitetssökande, som miljonprogramsbarn och barn till föräldrar som har invandrat. Det är mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Jag hoppas att jag har lyckats förtydliga alla de tankar och konflikter som uppstår i våra huvuden till en begriplig och minnesvärd show, säger Melody Farshin.

Hon vill inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten, och visa att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

–Jag hoppas att jag ska kunna väcka en igenkänning för de som delar erfarenheterna, kanske till och med sätta finger på känslor som vi försöker förtränga. Vi minns ofta vad vi kunnat skratta åt, längre än vad vi minns ett vinnande argument i en debatt, och att kombinera det med identitetsfrågor känns viktigt för mig. För den som inte känner igen sig så kan det bli en aha-upplevelse, en förståelse och en inblick från ett annat perspektiv, säger Farshin.

Melody Farshin kommer att turnera med den bejublade föreställningen Tre Streck till elva orter runt om i landet fram till slutet av mars.

Nypremiär 15 februari i Lund. Riksteatern i samarbete med Stadsteatern Husby

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/tre-streck/#section2
Föreställningsbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.seMedverkande
Melody Farshin 

Konstnärligt team
Av och med: Melody Farshin  
Regikonsult: Baker Karim  
Animatör: Johan Samuelsson  
Komposition: Mack Beats  
Ljus: Anton Linder  
Dramaturg: Mia Winge  
Dramapedagog: Elin Callmer  

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se
Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum