Järfälla Kommun

Mer småhusbebyggelse i fortsatt utveckling av södra Järfälla

Dela

Området Ormbacka i södra Järfälla ska utvecklas med småhusbebyggelse med äganderätt och bostadsrätt nära såväl grönområden som den framtida tunnelbanestationen i Barkarby. Via en markanvisningstävling vill kommunen avgöra vilken bostadsaktör som ska få möjlighet att ta fram de nya bostäderna.

Ormbacka i södra Järfälla, som omgärdas av ett gammalt kulturlandskap, ligger i gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, en dryg kilometer från närmaste framtida tunnelbaneuppgång i Barkarby. Här planeras för marknära bebyggelse bestående av totalt cirka 40 bostäder i främst friliggande en- eller tvåbostadshus samt radhus. Kommunen vill med en markanvisningstävling få fram intressanta, varierade och småskaliga bostäder som smälter samman med det omkringliggande kulturlandskapet.

– Det här är ett fint område med närhet till både natur och bra kollektivtrafik. Att vi nu kan gå vidare och utveckla det med kvalitativ småhusbebyggelse känns väldigt bra. Det finns idag en stor efterfrågan på villor och radhus i Järfälla och det är glädjande att vi nu kan möta den, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Inom detaljplaneområdet finns, förutom möjlighet till bebyggelse med marknära boende, även plan för förskola/skola samt möjlighet till vård- och omsorgsboende. Det kommer att vara nära till det mesta.

– Vi är glada för att detta område nu kan växa fram och komplettera den framtida byggnationen i Veddesta med småhusbebyggelse som passar alla generationer. Närheten till arbetsplatser, idrottsanläggningar, skolor, vård och omsorg kommer göra detta område attraktivt säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor.

Bostäderna inom området Ormbacka B bidrar till att uppfylla kommunens åtagande enligt Stockholmsöverenskommelsen.

Beslut om att gå ut med markanvisningstävling för Ormbacka B, etapp 1, togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 7 september.

Nyckelord

Kontakter

Hannah Linngård
Exploateringsingenjör
hannah.linngard.k@jarfalla.se
070-693 01 61

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla.

Tel:08-580 286 51

Nikoletta Jozsa (L)Kommunalråd

Nikoletta Jozsa är kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Järfälla. Presskontakt: Anders Bengtsson
anders.bengtsson@jarfalla.se, 08-580 286 48 (kansli)

Tel:08-580 286 48Nikoletta.jozsa@jarfalla.se

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och flerbesökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Serneke och Järfälla avtalar om stadsutveckling med idrott och kultur i centrum15.12.2020 07:15:00 CETPressmeddelande

Järfälla kommun och Serneke tecknar köpe- och exploateringsavtal för utveckling av sju kvarter om totalt 130 000 kvm BTA i Barkarby. Serneke planerar för en blandstad med stort inslag av idrott och kultur med Stockholmregionens första skidslinga inomhus i kombination med kontor, hotell, konferens, bostäder, handel och service. Kvarteren ligger i direkt anslutning till Barkarby station, ett av Stockholmsregionens största framtida trafiknav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum