Region Jönköpings län

Miljonsatsning på klimatneutral bygg- och fastighetssektor i länet

Dela
I ett nytt EU-finansierat projekt ska Energikontor Norra Småland bidra till minskad energianvändning och växthusgasutsläpp i bygg- och fastighetssektorn i länet genom att öka kunskap, innovation och samverkan.

År 2020 stod bygg- och fastighetssektorn för cirka 34 procent av Sveriges totala energianvändning och för 21 procent av Sveriges växthusgasutsläpp. För att nå målet om en klimatneutral bransch år 2045 och de regionala mål som finns behöver mycket göras. Projektet CONSTR:ACT ska bidra till att skynda på omställningen.

- För att branschen ska kunna bli klimatneutral behöver aktörer från alla delar i bygg- och fastighetssektorn bidra och även prata med varandra. Genom det här projektet vill vi skapa förutsättningar för att våga testa klimatsmarta lösningar och dela kunskap och erfarenheter sinsemellan, säger Linda Gladh, projektledare på Energikontor Norra Småland som driver projektet.

Projektet riktar sig till små och medelstora företag som påverkar och styr utvecklingen av byggnader inom hela kedjan för bygg- och fastighetssektorn. Projektbudgeten på 5,7 miljoner kronor är delvis finansierad med EU-medel och projektet löper under tre år med start i april 2023.

Kontakt

Linda Gladh, projektledare, Energikontor Norra Småland

076-144 73 39

Linda.gladh@rjl.se

Kontakter

Bilder

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Utbildningar och arbeten – vad väljer länets unga?9.5.2023 14:24:18 CEST | Pressinbjudan

Vad styr ungdomars val av gymnasieprogram och hur tänker de kring arbetsliv och fortsatta studier? På uppdrag av Region Jönköpings län har Ungdomsbarometern sammanställt en rapport baserad på Sveriges största ungdomsstudie, och kompletterande fokusintervjuer med gymnasieelever från Jönköpings län. Rapporten presenteras vid ett lunchseminarium onsdag den 10 maj på Tekniska högskolan, Jönköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum