Umeå kommunUmeå kommun

Miljöskjutsar för att stärka klimatarbetet i Umeå

Dela

För femte året i rad kan ideella föreningar söka stöd för att genomföra miljö- och hållbarhetsprojekt. Precis som förra året är fokus på klimatrelaterade insatser som kan stärka arbetet med ett klimatneutralt Umeå. Stödet som kallas miljöskjutsen finns att söka fram till 5 april. Föreningar kan söka upp till 20 021 kr hos Umeå kommuns föreningsbyrå.

Foto: Bildbyrån Scandinav
Foto: Bildbyrån Scandinav

ida-maria.hallberg@umea.seSyftet med miljöskjutsarna är att stödja projekt och insatser som bidrar till hållbar utveckling och minskad miljöbelastning. Projekten ska knyta an till ett eller flera av Umeås lokala miljömål, de 17 globala målen eller de 16 nationella miljömålen Under 2021 är det särskilt fokus på klimatrelaterade insatser. Miljöskjutsarna är ett initiativ inom ramen för Green Umeå.

- Ställa om för klimatet måste vi göra tillsammans och här har föreningslivet en superviktig roll att spela. Jag tror att föreningarna i Umeå har många goda idéer som vi kan hjälpa dem förverkliga med en miljöskjuts, säger Annika Myrén som leder Umeå kommuns arbete inom Klimatneutrala Umeå.

Ideella föreningar kan sedan 2017 söka stöd för att genomföra miljö- och hållbarhetsprojekt. Projekt och aktiviteter ska genomföras helt eller delvis i Umeå kommun under 2021, eventuellt våren 2022. Fram till 5 april kan föreningar söka en miljöskjuts hos Umeå kommuns föreningsbyrå.

Kriterierna för att få en miljöskjuts
Stöd ges till projekt- och arrangemangsidéer som genomförs helt eller delvis i Umeå kommun.

Stödet ges till projekt som:Nyckelord

Kontakter

Ida-Maria Hallberg
Handläggare för miljöskjutsen
Föreningsbyrån Umeå kommun
090-16 21 45
ida-maria.hallberg@umea.se

Katharina Radloff
Miljöstrateg
Övergripande planering, Samhällsbyggnadsförvaltningen
090-16 14 26
katharina.radloff@umea.se

Annika Myrén
Projektledare för Klimatneutrala Umeå 2030
Miljö och Hälsoskydd, Samhällsbyggnadsförvaltningen
090-16 12 45, 070-388 49 66
annika.myren@umea.se

Bilder

Foto: Bildbyrån Scandinav
Foto: Bildbyrån Scandinav
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Dokument

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Om Green Umeå
Under Green Umeå samlas företag, organisationer och privatpersoner med en vision om en mer hållbar framtid i Umeå och den norra regionen. Vi tror att både vilja, engagemang och kunskap finns här. Det handlar om vad var och en är beredd att bidra med för att skapa förbättring.

Green Umeå skapades på initiativ av Umeå kommun – men bygger framför allt på ett samarbete mellan lokala företag och organisationer. När många bidrar med litegrann blir små steg till stora förbättringar.

Läs mer om miljöskjutsen och tidigare års miljöskjutsar på www.greenumea.se/miljoskjuts

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum