Min Doktor

Min Doktor öppnar i Kungsbacka i vår - den första i Halland

Dela

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera dygnet runt-öppna vårdmöten med specialistläkare genom chatt och video, helt utan tidsbokning. Nu öppnar de även fysiska drop-in-mottagningar och den första Min Doktor-mottagningen i Halland öppnar intill Maxi ICA Stormarknad på Hede i Kungsbacka i maj. Det blir den 23:e fysiska mottagningen i landet.

– Vi är riktigt stolta över att öppna vår första mottagning i Kungsbacka. I och med detta bidrar vi till ännu bättre tillgänglighet för invånarna i regionen, säger Jonas Vig, vd för Min Doktor.

– Kungsbacka är ett växande TBE-område så vi är väldigt glada att kunna erbjuda Kungsbackaborna möjligheten att skydda sig mot TBE på hemmaplan lagom till sommaren, säger Pär Lindvall, områdeschef på Min Doktor för Halland och Västra Götaland.

– Kungsbacka är ett område som växer, samtidigt finns inte så många andra vård- och vaccinationsaktörer här förutom regionens. Vi blir ett bra komplement till de vårdcentraler som finns och kan hjälpa Kungsbackaborna med vaccinationer utan att de behöver ta sig till exempelvis Göteborg, säger Pär Lindvall, områdeschef på Min Doktor för Halland och Västra Götaland.

På Min Doktors Vård&Vaccin-mottagningar arbetar erfarna sjuksköterskor som erbjuder patienterna covid-tester, drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa och TBE. Mottagningarna är ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kan avlasta vårdcentraler och jourcentraler.

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi redan genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst och nu kompletterar vi med fysiska mottagningar för att ytterligare bredda vårt utbud, successivt erbjuda en bättre kontinuitet och stärka vår långsiktiga relation till kunder och patienter, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

För att se det här innehållet från www.mindoktor.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken27.3.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Från och med nu och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors 22 vård- & vaccinationsmottagningar att bedöma födelsemärken genom ett mobiluppkopplat dermatoskop. Syftet är att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede. Tjänsten erbjuds i ett projektsamarbete med företaget Gnosco och metoden är enligt studier lika säker som en fysisk bedömning av födelsemärken*. Först ut är Min Doktors vård- & vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås och om projektet faller väl ut är Min Doktors plan att utvidga tjänsten till samtliga mottagningar. – Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag. Ungefär 4 000 nya fall av hudcancertypen invasivt malignt melanom upptäcks varje år. Patienter som söker vård för hudförändringar kan s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum