Min Doktor

Min Doktor öppnar vård- och vaccinmottagning i Kungsbacka

Dela

Min Doktors första vård- och vaccinationsmottagning i Halland invigs den 11 maj på Hede i Kungsbacka. Riksdagsledamot Ulrika Jörgensen (M) och Kungsbacka kommuns näringslivschef Elinor Filipsson klipper det röda bandet.

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera dygnet runt-öppna vårdmöten med specialistläkare genom chatt och video, helt utan tidsbokning. Nu öppnar de även fysiska drop-in-mottagningar runt om i landet. Den första Min Doktor-mottagningen i Halland öppnar intill Maxi ICA Stormarknad på Hede den 11 maj. Det blir Min Doktors 23:e fysiska mottagning i landet.

Vid invigningen kl 09.00 den 11 maj medverkar riksdagsledamot Ulrika Jörgensen (M) och Kungsbacka kommuns näringslivschef Elinor Filipsson som klipper det röda bandet och får en visning av den nybyggda kliniken.
- Jag som själv är sjuksköterska i grunden, tycker det är särskilt roligt att få inviga Min Doktors vård- och vaccinmottagning som leds av just sjuksköterskor. Det är lite som gamla tidens distriktssköterskemottagning, och ett jättebra komplement till vårdutbudet i Kungsbacka, säger Ulrika Jörgensen, Riksdagsledamot (M) från Halland.

– Klart att vi är stolta över att vår första mottagning i Halland blir på ett så välbesökt område som Hede. Hit vallfärdar människor både sommar och vinter och samtidigt som boende i närområdet kan se oss som en kvartersjour för vaccinationer och enklare vårdärenden, hoppas vi kunna bidra till att även de tillfälliga besökarna tänker på sin hälsa. Även om det vore roligt att bjuda in en massa folk till en storslagen invigning som vi brukar, så vore det oklokt i dessa tider. För allas bästa så välkomnar vi istället nyfikna till utspridda besök under hela året, säger Pär Lindvall, områdeschef för Min Doktor i Kungsbacka. 

Min Doktor är en del av ICA-gruppen och ägs till 47 % av Apotek Hjärtat och därför ligger också de flesta av Min Doktors mottagningar i direkt anslutning till ICA Maxi - så också i Kungsbacka:

- Ica Maxi Kungsbacka välkomnar varmt Min Doktor bredvid Apotek Hjärtat, som ytterligare kommer hjälpa och bidra till att våra kunder kan utföra olika ärenden i samma hus. Detta är en riktigt efterlängtad tjänst i vår butik som vi tror våra kunder kommer uppskatta väldigt mycket, säger Andrèas Mattsson, Stf Handlare för Maxi ICA Stormarknad i Kungsbacka. 

På Min Doktors vård & vaccin-mottagningar arbetar erfarna sjuksköterskor som erbjuder patienterna drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, covid-tester, hälsokontroller, undersökning av hudförändringar samt vaccinationer mot exempelvis TBE, bältros och influensa.

Bilder

Dokument

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Vaccinationsstödjare ger ökad trygghet på covid-vaccineringen - nu söker Röda Korset fler frivilliga7.7.2021 15:06:59 CEST | Pressmeddelande

På Min Doktors vård- och vaccinationsmottagning i Nordstan i centrala Göteborg vaccinerar Min Doktor allmänheten mot covid-19. Angela Eriksson är en av Röda Korsets frivilliga som finns på plats för att vara behjälpliga som vaccinationsstödjare. Nu söker Röda Korset fler volontärer som vill bidra till att vaccinationsprocessen känns trygg och säker.

Min Doktors Almedalsseminarium: Hur kan vi nå en nära och tillgänglig vård post-corona?29.6.2021 10:28:39 CEST | Pressmeddelande

Pandemin har förändrat sättet vi konsumerar vård. Men trots att antalet digitala vårdkontakter har ökat står Sverige inför ett uppdämt vårdbehov. Den 6 juli kl 09.00 arrangerar Min Doktor ett seminarium där utredare, politiker och experter diskuterar vad som krävs för att hantera vårdskulden och för att vidareutveckla en nära och tillgänglig vård efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum