Riksteatern

Mindy Drapsa- ny konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater

Dela

- Det känns väldigt spännande och roligt att få utveckla Tyst Teater som är en unik teaterinstitution. Med hjälp av kultur kan jag kämpa för dövas rättighet i samhället, till exempel rätten till teckenspråk, säger Mindy Drapsa.

Mindy Drapsa har ett förflutet hos TV-världen, där hon bl.a. har producerat ett flertal TV-program för SVT. Hon är medskapare av Dramaski AB och har nominerats till SVT:s mångfaldspris och Spektrumpriset.

Hon har även regisserat ett flertal föreställningar på Riksteaterns Tyst Teater, nu senast föreställningen Hem, en teaterpjäs om döva flyktingar. Mindy Drapsa kommer senast från arbetet som verksamhetsledare på Tyst Teater.

- Jag vill mer än bara regissera teater. För mig är jämlikhet och mångfald otroligt viktigt, speciellt för oss som kommer från en minoritet. Jag tycker att teater är ett viktigt verktyg för samhällsförändring och med teater kan man nå fram till alla människor oavsett bakgrund. Därför är det extra viktigt att vårt samhälle erbjuder teater på teckenspråk vilket är Tyst Teaters uppdrag.

Mindy Drapsa tillträdde tjänsten som konstnärlig ledare på Riksteaterns Tyst Teater 1 maj.

Se en intervju med Mindy Drapsa här: https://youtu.be/YWQKknDZUr8

För mer information om Rikstaterns Tyst Teater: https://tystteater.riksteatern.se/

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum