Åklagarmyndigheten

Misstänkt för mord och mordförsök i Stockholm begärs häktad

Dela

Åklagare har under fredagseftermiddagen lämnat in häktningsframställan vid Stockholms tingsrätt mot den person som anhölls strax före kl 12 i dag på sannolika skäl misstänkt för ett mord och ett fall av försök till mord den 27 mars på Birger Jarlsgatan.

Häktningsförhandling hålls kl 13 lördag den 18 april. 


Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5257-20


Kontakt

Kammaråklagare Marina Chirakova kommer att vara tillgänglig för media på 010-562 56 23 kl 14-15 lördag. Före häktningsförhandlingen har åklagaren inga möjligheter att lämna ytterligare upplysningar i ärendet.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum