Åklagarmyndigheten

Misstänkt i Norrköpingsärende omhäktad

Dela

Den kvinna i Norrköping som är misstänkt för att ha orsakat ett barns död omhäktades av Norrköpings tingsrätt i eftermiddags.

Åklagaren hade begärt att tingsrätten skulle ändra rubriceringen till mord. Tingsrätten beslöt dock att den misstänkta kvinnan skulle vara fortsatt häktad för samma brott som tidigare, dvs. vållande till annans död, grovt brott.

- Valet av brottsrubriceringen påverkar inte förundersökningen, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Utredningen går nu vidare. Allteftersom åklagaren får del av nya utredningsresultat, så kommer nya brottsrubriceringar att övervägas. Torsten Angervåg ansvarade för omhäktningsförhandlingen i dag, förundersökningen kommer även fortsättningsvis att ledas av kammaråklagare Anna Lander.

Ny åtalstid är satt till den 13/3.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 353-20

Det yppandeförbud som tingsrätten tidigare har fattat beslut om kvarstår. Även åklagaren omfattas av yppandeförbudet, vilket innebär att det inte går att berätta varför han begärde att brottsrubriceringen skulle ändras.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum