Moderaterna

Moderaterna stärker partiorganisationen med två biträdande partisekreterare

Dela
Martin Borgs och Karin Juhlin, nya biträdande partisekreterare för Moderaterna. Foto: Moderaterna
Martin Borgs och Karin Juhlin, nya biträdande partisekreterare för Moderaterna. Foto: Moderaterna

Moderaterna inrättar två nya tjänster som biträdande partisekreterare vid sidan av den nyutnämnda partisekreteraren Karin Enström. Syftet är att stärka partiorganisationen med sikte på valen 2024 och 2026.

Karin Juhlin utses till biträdande partisekreterare med ansvar för utveckling och organisation medan Martin Borgs utses till biträdande partisekreterare med ansvar för strategi och kommunikation.

– Jag är glad att Karin Juhlin och Martin Borgs tackat ja till dessa uppdrag. Med Karin Enström i spetsen får vi en stark trio som kan leda Moderaterna under denna viktiga mandatperiod, säger Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna.

– Karin och Martin har spelat avgörande roller för Moderaterna under de senaste åren och jag är mycket glad att de vill axla ett ännu större ansvar. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att ytterligare stärka Moderaterna som Sveriges viktigaste politiska kraft, säger Karin Enström, partisekreterare för Moderaterna.

Karin Juhlin utses till biträdande partisekreterare med ansvar för utveckling och organisation. Tjänstens huvuduppgift är att utveckla en modern, snabbfotad och långsiktig partiorganisation som kan förvalta medborgarnas förtroende på nationell, regional och kommunal nivå samt genomföra professionella och engagerande valrörelser.

– Moderaterna har under den senaste mandatperioden byggt ett starkt lag och en enorm kraft i våra kommuner och regioner, och ett växande medlemsengagemang över hela landet. Det arbetet ska vi fortsätta och utveckla tillsammans. Jag är väldigt stolt över att få vara en del av ett lag som inte tvekar att ta tag i och lösa samhällsproblem, som är inlyssnande till människors vardag och som lägger en stor del av sitt liv och tid på att utveckla och förbättra Sverige, säger Karin Juhlin.

Martin Borgs utses till biträdande partisekreterare med ansvar för strategi och kommunikation. Tjänstens huvuduppgift är att utforma partiets strategier för att vinna väljare och bilda opinion för moderata idéer, samt att operativt leda arbetet med att genomföra desamma.

– Valrörelsen är inte allt, men allt är valrörelse. Under de kommande åren ska Moderaterna vinna medborgarnas förtroende varje dag så att vi får ett ännu starkare mandat den 13 september 2026 säger Martin Borgs.

Karin Juhlin har varit chef för Moderaternas partikansli och organisationschef sedan 2019. Hon var valgeneral för Europaparlamentsvalet 2019 och har tidigare bland annat varit stabschef för Moderaternas partiledning samt varit politiskt sakkunnig på arbetsmarknadsdepartementet.

Martin Borgs har varit kommunikationschef för Moderaterna sedan 2019 och var partiets nationella digitala valledare inför valet 2018. Han har över 25 års erfarenhet av politik och kommunikation.

Kontakter

Bilder

Martin Borgs och Karin Juhlin, nya biträdande partisekreterare för Moderaterna. Foto: Moderaterna
Martin Borgs och Karin Juhlin, nya biträdande partisekreterare för Moderaterna. Foto: Moderaterna
Ladda ned bild

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Pressinbjudan: Moderaterna presenterar arbetsgrupper för politikutveckling30.1.2023 13:28:09 CET | Pressmeddelande

Inför höstens partistämma i Umeå kommer Moderaterna att sätta igång ett omfattande projekt för att utveckla ny politik på fem centrala områden. Onsdag den 1 februari kl. 10.00 presenterar Moderaternas partisekreterare Karin Enström direktiven för de fem arbetsgrupperna samt vilka personer som kommer att vara ordförande, vice ordförande och deltagare i desamma. Tid och plats Tid: Onsdag 1 februari, klockan 10.00 Plats: Moderaternas partikansli, Blasieholmsgatan 4A (våning 9), Stockholm. Anmälan: Föranmälan är obligatorisk och görs till pressjour@moderaterna.se.

Mikael Sandström ny chef för Moderaternas riksdagskansli24.10.2022 14:34:12 CEST | Pressmeddelande

Moderaterna har rekryterat den förre statssekreteraren Mikael Sandström som ny chef för partiets riksdagskansli. Han efterträder Anna Pettersson Westerberg som utsetts till statssekreterare i Socialdepartementet. - Vi har höga ambitioner för vår arbete i riksdagen under den kommande mandatperioden. Därför är jag glad att Mikael Sandström axlat uppgiften att leda vårt riksdagskansli. Han är mycket väl lämpad för uppgiften, säger Karin Enström, Moderaternas partisekreterare. Mikael Sandström är ekonomie doktor i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Han var statssekreterare åt statsminister Fredrik Reinfeldt och chef för Moderaternas samordningskansli 2006-2014. Under dessa år var han även riksdagsledamot, men tjänstledig. Mikael Sandström har även tidigare arbetat på Moderaternas riksdagskansli 2002-2006, 2015-2016 och 2018-2019. - Moderaternas riksdagsgrupp och riksdagskansli kommer att ha avgörande betydelse för att lösa Sveriges problem. En del av detta består i att hjäl

Karin Enström ny partisekreterare i Moderaterna19.10.2022 16:37:44 CEST | Pressmeddelande

Karin Enström har utsetts till ny partisekreterare i Moderaterna. Hon efterträder Gunnar Strömmer som tillträder som justitieminister i den nya regeringen. - Jag är mycket glad att Karin Enström har tackat ja till att tillträda som ny partisekreterare för Moderaterna. Karin Enström har en gedigen politisk bakgrund, både som riksdagsledamot och som tidigare statsråd, och är väl förankrad i vår partiorganisation, säger Ulf Kristersson och fortsätter: - I regeringsställning är det särskilt viktigt att fortsätta utveckla Moderaterna som parti. Karin Enström är rätt person att leda det arbetet. Hon är en erfaren ledare som väcker respekt långt utanför partipolitiken. Jag ser fram emot ett nära samarbete den kommande mandatperioden, säger Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna. Karin Enström är riksdagsledamot för Stockholms län. Hon valdes första gången till Sveriges riksdag 1998 och har bland annat varit ordförande för konstitutionsutskottet och utrikesutskottet. Hon var försvarsmini

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum