Moderaterna

Moderaterna utser nya talespersoner

Dela

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har beslutat att utse följande personer till talespersoner. Det är en viktig pusselbit för att rusta det moderata laget inför kommande års politiska arbete.

Lars Hjälmered blir ny utbildningspolitisk talesperson

Lars Hjälmered blir ny utbildningspolitisk talesperson för Moderaterna, och andre vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott.

Lars Hjälmered är riksdagsledamot från Göteborg. Hjälmered har tidigare varit närings- och energipolitisk talesperson, och ordförande i riksdagens näringsutskott.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med de viktiga och spännande skol- och utbildningsfrågorna fram till valet. Min ambition är att Moderaterna ska göra det i nära dialog med personal, fack, forskare, föräldrar, elever och andra, säger Lars Hjälmered.

 

Kristina Axén Olin blir ny kulturpolitisk talesperson

Kristina Axén Olin blir ny kulturpolitisk talesperson för Moderaterna, och andre vice ordförande i riksdagens kulturutskott.

Kristina Axén Olin är riksdagsledamot från Stockholm. Axén Olin har tidigare varit utbildningspolitisk talesperson och andre vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott.

– Jag ser fram emot att arbeta med att vidareutveckla Moderaternas kultur- och idrottspolitik. Sverige har en internationellt erkänd kulturscen, som drabbats hårt av pandemin. Idrottsrörelsen är också en av Sveriges största folkrörelser. Över 3,3 miljoner svenskar är medlemmar i en idrottsförening. Många idrottsutövare håller världsklass, och vi måste se till att nästa generation får samma möjligheter, säger Kristina Axén Olin.

 

Carl-Oskar Bohlin blir ny näringspolitisk talesperson

Carl-Oskar Bohlin blir ny näringspolitisk talesperson för Moderaterna, samt ordförande för riksdagens näringsutskott.

Carl-Oskar Bohlin är riksdagsledamot från Dalarna. Bohlin har tidigare varit bostadspolitisk talesperson och ledamot i civilutskottet i riksdagen.

– Höstens val blir en folkomröstning om kärnkraften. För första gången finns alla kärnkraftsmotståndarpartier samlade i ett och samma vänsterblock. En borgerlig regering kommer ha historiska möjligheter att återupprätta den robusta och pålitliga elproduktion som en gång byggde det moderna Sverige. Moderaterna kommer att vara den ledande politiska kraften för mer kärnkraft och därmed stabilare elpriser och minskade utsläpp. Jag ser fram emot att nu få vara med och leda det arbetet, säger Carl-Oskar Bohlin.

 

Viktor Wärnick blir ny bostadspolitisk talesperson

Viktor Wärnick blir bostadspolitisk talesperson för Moderaterna, och ledamot av riksdagens civilutskott.

Viktor Wärnick är riksdagsledamot från Gävleborg. Wärnick har tidigare varit kulturpolitisk talesperson för Moderaterna, och andre vice ordförande i riksdagens kulturutskott.

– Det ska bli riktigt roligt att få arbeta med så viktiga frågor som de bostadspolitiska. Sverige behöver en ny regering som kan få ordning på den svenska bostadsmarknaden. Bostadsköer som ringlar sig orimligt långa och fastighetsägare som nekas bygglov på grund av stelbenta strandskyddsregler är bara några av de problem som S-regeringen inte löst under snart 8 år vid makten. Jag ser fram emot en valrörelse som handlar om hur vi kan öka människors frihet på den svenska bostadsmarknaden, säger Viktor Wärnick.

Kontakter

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum