Region Örebro län

Modifierad linje bevaras när busskartan ritas om

Dela

I dag fattade samhällsbyggnadsnämnden beslut om att justera utbudet av kollektivtrafik i sydöstra länet. Jämfört med det förslag som tidigare varit ute på remiss rymmer beslutet en ny sträcka som ska ersätta två av de linjer som trafikeras i dag.

- Kommunernas och de boendes synpunkter längs sträckningarna gjorde att vi bad våra tjänstemän titta på ursprungsförslaget en extra gång och vi kom fram till att det var möjligt att rita in en ny linje på kartan, men samtidigt klara besparingskravet, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Den aktuella linjen kommer att trafikera sträckan Hampetorp - Odensbacken - Sköllersta - Kumla med två turer på morgonen och två på eftermiddagen. Turerna kommer främst att planeras efter gymnasieelevernas behov och Nina Höijer hoppas att många kommer att ta chansen att resa med buss på sträckan.

Inklusive den ovanstående linjen kommer den allmänna kollektivtrafiken i sydöstra Örebro län från och med december år 2021 därmed att bestå av sex busslinjer.

De övriga fem trafikerar följande orter:

  • Örebro - Ekeby Almby - Stora Mellösa - Odensbacken
  • Örebro - Sköllersta - Pålsboda
  • Örebro - Norra Bro - Almbro
  • Hallsberg - Pålsboda
  • Örebro - Norrbyås

- Det är aldrig roligt att tvingas dra ner på verksamhet, men av kostnadsskäl behöver vi minska vårt utbud av busslinjer. Därför beslutade vi att inte längre trafikera linje 728 och 723 från och med december 2021. Det är jag den första att beklaga men i skenet av Region Örebro läns ekonomiska situation finns inget annat alternativ. Men vår inriktning är alltid att försämringarna ska drabba så få som möjligt och att den trafik vi har kvar är riktigt bra. Det gäller även här, säger Nina Höijer.

Satsning på konkurrenskraftiga linjer

Under hösten 2020 och våren 2021 kommer trafiken i ovan nämnda stråk att detaljplaneras, och därefter kommer den exakta utformningen att presenteras.

Kontakt

Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, telefon: 072-085 34 10

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nina Höijer
Nina Höijer
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum