Svenska Friidrottsförbundet

Monsterkast av Emma Sralla: "Stolt att förbättra rekordet"

Dela
KORRIGERAD VERSION: Under natten till söndag svensk tid höjde Spårvägens FK:s Emma Sralla sitt eget svenska juniorrekord i diskus med nästan tre meter. 59.03 lyder det nya juniorrekordet som även för upp Emma som fyra genom tiderna bland seniorer.

Det var under Jesuit-Sheaner Relays utanför Dallas som Emma satte det nya juniorrekordet, Emmas tidigare rekord satte hon i finalen under Junior-VM 2022 när hon kastade 56.15.

Emma har under våren gjort två tidigare tävlingar med 55.04 som längst. 59.03 gör att hon endast har Anna Söderberg, Vanessa Kamga och Sofia Larsson före sig på den svenska genom tiderna-listan och hon går även upp som solklar världsetta i U20-klassen. Guldmedaljören från Junior-VM 2022 var nöjd med resultat men kände också att det finns längre längder i kroppen:

– Det var en fantastisk känsla och jag vet att jag kan kasta längre. Det här var bara en tävlingen men jag kommer ta med mig den för att kasta ännu längre framöver. Jag känner mig stolt över att kunna förbättra mitt svenska juniorrekord och sätta nytt klubbrekord i Spårvägens FK, säger Emma Sralla.

*Emmas tidigare personliga rekord 56.38 från april 2022 godkändes aldrig som svenskt juniorrekord.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum